Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Razlika Dinama i Rijeke

Kovač o bivšim suigračima koji su otišli: 'Očekivali su više nego što su zaslužili'

Hrvatski izbornik Niko Kovač osvrnuo se na događaje u 2014. godini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač za službenu je stranicu HNS-a govorio o godini na izmaku.

"U dobroj situaciji možemo proslaviti blagdane, u dobrom raspoloženju. Sretni smo onime što smo postigli - plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo, odigrali smo nekoliko dobrih utakmica u kvalifikacijama. Uzeli smo 10 bodova, i makar ima još mjesta za napredak, vidi se da sve više i više igrači primjenjuju ono što tražim od njih, ispunjavaju zahtjeve i to veseli ne samo mene, nego cijeli stručni stožer i, vjerujem, cijelu domovinu".

Izbornik kaže kako je nešto naučio na Svjetskom prvenstvu.

"Osjetio sam u kratkom razdoblju što znači biti popularan, a što biti nepopularan. Mislim da smo ostali prizemljeni poslije Islanda, no znam da mi je kao treneru rezultat vrlo bitan. Isto tako, znam da je važan i stil koji forsiramo, a ne mogu se uvijek sve utakmice dobiti. Nekada se i izgubi, no važan je način na koji se to onda dogodi. Mislim da su svi jednakog razmišljanja - da smo na dobrom putu".

Izbornik Kovač govorio je i o kvalifikacijskim utakmicama koje su najbliže onome što on želi od Hrvatske, ali i o odnosu koji je kao izbornik morao uspostaviti s bivšim suigračima.

''Očekivanja nekih mojih bivših suigrača su bila prevelika. Očekivali su možda i bolji tretman nego što su zaslužili. Morao sam razlikovati svoj izbornički posao od prijateljstva. To se nikad ne smije pomiješati i tako sam radio. Sigurno da to nije bilo jednostavno za mene, a i za igrače. Što se događalo poslije toga ne trebam više komentirati.''

Uveo je neke mlade snage…

"Počeo sam s trenerskim poslom u drugoj momčadi Red Bulla, vodio sam mladu reprezentaciju Hrvatske, i uvjerio sam se koliko je važno vidjeti što mogu mladi. U prvim se momčadima svi oslanjaju na iskustvo i rutinu, ali ja se nikada nisam bojao dati priliku mladima. Znam da će oni sve zahtjeve ispuniti na terenu, oni su gladni i žedni uspjeha i daju novu energiju cijeloj momčadi. Samo im treba dati samopouzdanje i prigodu, a oni će to znati vratiti".

Koje je njegovo mišljenje oko nastupa Dinama i Rijeke u Europi?

"Teško je to objasniti s obzirom da nisam svakodnevno s igračima. Rijeka ima jedan veliki plus, a to su navijači i prekrasan ambijent Kantride. Svaki igrač treba podršku, a to u ovom trenutku Rijeka ima, a Dinamo nažalost nema. Dinamo ima kvalitetu i uz pomoć punih tribina mogao bi pokazati mnogo više".

Što je po njemu obilježilo nogometnu 2014. godinu?

"Na Svjetskom prvenstvu Njemačka je zaslužila naslov, Real Madrid je ove godine napravio veliki iskorak u Ligi prvaka, a svi koji su osvojili svoja nacionalna prvenstva pokazali su da su najjači. Nogomet raste, sve je brži i zanimljiviji za gledatelje i nadamo se da će tako i nastaviti".

U podužem intervjuu izbornik se dotaknuo mnogih tema, a odgovore potražite u videu…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider