Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U nedjelju u Varaždinu

Kovač najavio opreznu Hrvatsku protiv Italije: Dosta nam je i bod

Hrvatska nogometna reprezentacija započela je s pripremama za dvije utakmice koje je čekaju u idućih devet dana.

Nedugo nakon okupljanja, hrvatska nogometna reprezentacija odradila je i prvi trening na Maksimiru.

Vatreni su vježbanje započeli bez Srne, Vide, Halilovića, Pranjića, Schildenfelda i Rakitića koji su na produženom odmoru zbog klupskih obveza, a u četvrtak će se priključiti Vedran Ćorluka, Ivica Olić i Ivan Perišić.

U nedjelju će Hrvatska u Varaždinu ugostiti Gibraltar u prijateljskom dvoboju koji će poslužiti kao generalna proba za kvalifikacijski okršaj s Italijom (12. lipnja na praznom Poljudu).

"Pokušat ćemo primijeniti protiv Gibraltara ono što ćemo trenirati, znam da ćemo imati posjed lopte i pokušati probiti blok, a tražit ćemo brzi gol, rastrčanost i opuštenost", najavio je izbornik Niko Kovač, ne odveć zadovoljan trenutkom u kojem dolazi utakmica s Azzurrima.

"Termin sigurno nije najbolji, ali što je tu je. Svjesni smo da nam ta utakmica može mnogo toga donijeti, a ne možemo puno izgubiti jer smo u dobroj situaciji, nama je i neriješeno pozitivan rezultat. Nećemo srljati ni gubiti glavu, ali pokušat ćemo dobiti, kao i svaki put do sada", naglasio je Kovač koji u utakmici protiv Italije neće moći računati na ozlijeđene Modrića i Lovrena te suspendiranog Ćorluku (zbog crvenog kartona na utakmici s Norveškom).

"Svi ostali su dobro, i Olićevo stanje ide na bolje. Naši mlađi igrači sve su zreliji, a ne slažem se s tim da je Mandžukić u lošoj formi, očekujem da će biti onakav kakvog želimo", ponadao se Kovač.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider