Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I on je za

Korak naprijed prema uvođenju BIJELOG kartona u nogomet

Povjerenik za suđenje Europske nogometne federacije (UEFA) Pierluigi Collina podržao je ideju Michela Platinija o uvođenju bijelog kartona za igrače koji simuliraju ili prigovaraju sucu na njegove odluke, a pratilo bi ga i desetminutno isključenje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Igračima moramo poslati poruku. Ne smijemo tolerirati brojne prigovore i simuliranje na terenu. Ne znam koliko bi pauza trebala trajati - pet, sedam ili deset minuta. O tome moramo još raspraviti", kazao je Pierluigi Collina gostujući na UEFA-inoj konferenciji 'Football Talks 2015' u Estorilu.

Jedan od najboljih nogometnih sudaca je otkrio kako je UEFA testirala bijeli karton u mlađim uzrastima i rezultati su pozitivni.

"Zadovoljni smo kako su igrači reagirali na uvođenje bijelog kartona", dodao je.

Predsjednik UEFA-e Michel Platini je u listopadu prošle godine predložio uvođenje bijelog kartona jer su se prigovori sucima pretvorili u pravu epidemiju u nogometu: "Bijeli kartoni bi egzistirati uz već postojeće žuti i crveni karton. Bijeli karton nikako ne bi trebalo miješati sa kartonima koja sada imamo", poručio je tada Platini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati