Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veže ih isti model

Konferencija narodnih klubova: Hajduk i ECA ugostili Barcelonu, Benficu, Schalke i hit sezone

U Splitu je održana dvodnevna konferencija klubova koji funkcioniraju po istom modelu.

Mario Branco (Foto: Miro Gabela / hajduk.hr) (Foto: Miro Gabela / hajduk.hr)

Hajduk i ECA (Europsko udruženje klubova) u Splitu su organizirali dvodnevnu konferenciju klubova koji funkcioniraju po socio modelu, tzv. narodnih klubova u kojima navijači imaju veliku ulogu, na način da ili biraju članove nadzornih i upravnih odbora ili čelnike kluba izravno.

Na konferenciju su stigli i neki od najvećih socio klubova: Barcelona, Athletic Bilbao, Schalke, Benfica, ali i Ostersund - švedski prvoligaš koji je ove sezone bio jedno od najugodnijih iznenađenja klupske sezona (klub je to koji je osnovan kasno, tek 1996., a 2016. je po prvi put zaigrao među prvoligašima da bi ove sezone izbacio Galatasaray i PAOK u kvalifikacijama, a onda i u društvu Athletic Bilbaa, Herthe i Zoryje prošao skupinu ispavši u šesnaestini finala od Arsenala).

Tijekom protekla dva dana održana su brojna predavanja s ciljem izmjenjivanja stečenih znanja i iskustava.

O poslovanju Hajduka danas je govorio predsjednik Uprave Kluba Ivan Kos, dok je sportski direktor Mario Branco imao izlaganje na temu rada sportskog odjela Hajduka.

Drugi dan konferencije bio dijelom posvećen medijima i odnosima s javnosti. Predstavnicima medija Phillippe Doucet, novinar i komentator francuskog Canal+ prezentirao je način prenošenja nogometnih utakmica. Stefanie Sydow (Odjel za medije, komunikacije i PR Schalke 04) podijelila je iskustvo rada u odnosima s javnošću u njemačkom klubu, od samog kreiranja sadržaja pa sve do procesa objavljivanja putem službenih komunikacijskih kanala. Svoje izlaganje imala je Sofia Bohlin, predsjednica Švedske udruge nogometnih navijača.

Završni dio konferencije zaključen je panel raspravom o svim iznesenim temama između predstavnika klubova i predstavnika udruga navijača ili udruga vezanih za socio model. Predstavnik Hajduka bio je predsjednik Nadzornog odbora Kluba Slaven Marasović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider