Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Orlovima dodatne kazne

Konačni nokaut za Srbiju: CAS Albaniji dodijelio tri boda iz Beograda

Sportski arbitražni sud (CAS) poništio je odluku Europske nogometne organizacije (UEFA), te je dodijelio pobjedu Albaniji iz kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo igrane u Beogradu...

CAS je odbacio žalbu Srbijanskog nogometnog saveza, a prihvatio onu Albanskog, jer nije pronašao dokaze da su Albanci odbili nastaviti utakmicu koja je bila prekinuta zbog nastalih nereda. CAS smatra da je prekid nastao zbog loše organizacije utakmice i utrčavanja srpskih navijača na travnjak, koji su potom napali gostujuće igrače.

CAS je FFS proglasio glavnim krivcem za prekid susreta, zbog čega je Albaniji dodijelio pobjedu od 3:0. Doduše, CAS je Albance kaznio sa 100 tisuća eura jer je dron koji je sletio na stadion Partizana nosio ekstremističku zastavu koja je prikazivala granicu takozvane 'Velike Albanije'.

Podsjetimo, u završnici prvog poluvremena dron je sa zastavom sletio na travnjak, a nakon što je Stefan Mitrović skinuo zastavu uslijedilo je koškanje igrača, te utrčavanje navijača domaće reprezentacije.

Ovu odluku sada treba odobriti UEFA, a nakon što se Albaniji dodijele bodovi ona će biti izjednačena na drugom mjestu skupine I kvalifikacija za Europsko prvenstvo, zajedno s Danskom koja ima 10 bodova, dva manje od vodećeg Portugala. Srbija je oduzimanjem tri boda otišla u minus (-2) ostala bez ikakvih izgleda za odlazak u Francusku dogodine.

Izravni plasman na EURO izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svih devet skupina, te najbolja treća reprezentacija, dok će osam preostalih trećeplasiranih selekcija u dodatne kvalifikacije.

Odluku CAS-a na svom je Twitter profilu proslavio i albanski premijer Edi Rama, koji je napisao da je pravda konačno zadovoljena.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider