Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostaje 3:0 za Dinamo

Komisija za žalbe HNS-a odbila Hajdukovu žalbu

Komisija za žalbe Hrvatskog nogometnog saveza u petak je jednoglasno donijela odluku da se odbije žalba Hajduka, koji je tražio da se poništi odluka o registraciji neodigranog derbija 3-0 za Dinamo te da se odigra nova utakmica, objavljeno je na internetskom portalu HNS-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Komisija za žalbe sastala se u kvorumu te je sukladno svojim ovlastima razmotrila žalbu Hajduka na odluku povjerenika za natjecanje Prve HNL o registraciji neodigrane utakmice 16. kola Dinamo - Hajduk rezultatom 3:0 u korist Dinama zbog neopravdanog nenastupanja momčadi Hajduka. Komisija za žalbe jednoglasno je donijela odluku da se žalba Hajduka odbije kao neosnovana te je time potvrđena odluka povjerenika natjecanja", objavio je HNS.

Najveći hrvatski nogometni derbi, utakmica 16. kola Prve HNL između zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka, koja je trebala biti odigrana 22. studenoga na maksimirskom stadionu, otkazana je zbog neizlaska Hajdukovih nogometaša na teren. Nogometaši splitske momčadi solidarizirali su se sa svojim navijačima koji odbili ući na južnu tribinu maksimirskog stadiona, nakon što je nekim pripadnicima Torcide, koji se nalaze na tzv. "crnoj listi", zabranjen ulaz na stadion. Osječki sudac Ante Vučemilović zajedno sa svojim pomoćnicima izveo je na travnjak maksimirskog stadiona početnu jedanaestoricu Dinama, te nakon desetak minuta označio početak i kraj dvoboja, nakon što je postalo jasno da Hajdukovi igrači ne planiraju igrati ovu utakmicu.

Zbog odluke o bojkotu derbija vodstvo i igrači Hajduka dobili su podršku svojih navijača. No, onda se je vodstvo Hajduka predomislilo, te je tražilo da se poništi odluka o registraciji utakmice 3-0 za Dinamo, te da se odigra nova utakmica. Hajduk je u žalbi, među ostalim, naveo da nisu neopravdano nastupili jer su tražili kratku odgodu utakmice, te da je sudac utakmice Ante Vučemilović pogriješio jer nije čekao momčad Hajduka obveznih 15 minuta kako to nalažu pravila, već samo 10 minuta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider