Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na krilima Rodrigueza

VIDEO Kolumbija na otvaranju Cope šokirala domaćina, Klinsmann na mukama

Na otvaranju Copa Americe nogometaši Kolumbije su u kalifornijskoj Santa Clari pobijedili domaćina prvenstva reprezentaciju SAD-a s 2-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Los Cafeterosi' su pobijedili SAD s 2-0. Dvaput su zabili u prvom poluvremenu te do kraja utakmice zadržali vodstvo protiv domaćina Copa Americe. Kolumbiju je do pobjede vodila zvijezda Real Madrida James Rodriguez, koji je tako nastavio s odličnim igrama za reprezentaciju i nakon SP-a 2014. godine.

Kolumbijci su poveli u osmoj minuti preko Cristiana Zapate nakon ubačaja iz kornera, a konačnih 2-0 postavio je Rodriguez iz jedanaesterca. Kasnije je veznjak Reala napustio igru u 70. minuti zbog ozljede koljena.

SAD će sada biti pod značajnim pritiskom u idućoj utakmici protiv Kostarike u utorak, u Chicagu. Ako želi imati bilo kakve šanse za prolaz skupine, morat će doći do prvih bodova.

Ovo je 45. izdanje Copa Americe, a prvi puta sudjeluje 16 reprezentacija. Prvenstvo se održava od 3. do 26. lipnja, naslov brane Čileanci, a glavni favoriti su Argentinci i Brazilci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider