Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Dozvola' za odlazak

Kloppov odlazak pokreće egzodus iz Borussije?

Najava trenera njemačkog nogometnog prvoligaša Juergena Kloppa kako će po završetku ove sezone napustiti klub nakon sedam godina navela je neke od ključnih igrača da najave kako bi i oni mogli potražiti novu sredinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jurgen Klopp je u Dortmund stigao prije sedam godina, te je s "crno-žutima" osvojio dva naslova njemačkog prvaka i jedan nacionalni kup, a 2013. je odveo momčad i do finala Lige prvaka, te je bio jedan od ključnih razloga dolazaka kvalitetnih igrača.

Mogućnost odlaska iz Dortmunda već su najavili njemački reprezentativci Ilkay Guendogan i Mats Hummels, a konstantno visi u zraku odlazak najveće zvijezde Marca Reusa koji je nedavno produžio ugovor ali vjerojatno kako bi pomogao klubu da zaradi već novac pri njegovoj prodaji.

Gundogan ima ugovor s Borussijom do ljeta 2016., te već duže vrijeme neuspješno pregovara o produljenju suradnje, dok je Hummels nekoliko puta izjavio kako bi želio tijekom karijere igrati u inozemstvu, a za njegove usluge zanimaju se Barcelona i Manchester United.

Vidjet ćemo tko će sve Kloppov odlazak doživjeti kao neku vrstu morale dozvole za odlazak...

Kao mogući Kloppov nasljednik na klupi Borussije spominje se Thomas Tuchel, koji je prošle sezone vodio Mainz do ulaska u Europsku ligu. Zanimljivo, i Klopp je prve trenerske uspjehe ostvario upravo na klupi Mainza.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider