Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Anfield kao kolodvor

Kloppov novi Liverpool: Popis pojačanja i lista za otpis

Do kraja ove sezone Redse očekuje svega 14 utakmica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred Liverpoolom je do kraja sezone samo 14 utakmica. Svih 14 Redsi, koji nisu igrali europska natjecanja, odigrat će u Premierligi, nakon što ih je u FA kupu nokautirao Wolverhampton, a u polufinalu Liga Kupa s dvije pobjede eliminirao Southampton.

Minimum minimuma za momčad koju vodi Jürgen Klopp bio bi plasman u Europa ligu iako će se sve ispod osvajanja četvrtog mjesta i Lige prvaka smatrati neuspjehom.

Paralelno s borbom za LP na Anfieldu slažu igračku križaljku za novu sezonu. Tu glavnu riječ ima upravo Klopp koji je prilikom svog dolaska inzistirao na potpunoj slobodi kad su transferi u pitanju.

Aubameyang mega pojačanje

Kad su u pitanju dolasci, Liverpoolova glavna meta je Pierre-Emerick Aubameyang. Sjajni napadač Borussije Dortmund velika je želja i Manchester Cityja pa će Klopp tu voditi veliku bitku s Pepom Guardiolom.

Osim u vrhu napada, Nijemac priprema promjenu i među vratnicama gdje želi dovesti Joea Harta. Engleski reprezentativac je trenutno na posudbi u Torinu iz Manchester Cityja, Guardiola ga je otpisao i unatoč tome što ni Claudio Bravo ni Wilfredo Caballero ne briljiraju, nema ga namjeru vratiti na Etihad.

Talentiranog veznjaka Atalante želi niz velikana

I dok se za Harta, između ostalog i zbog njegove visoke plaće, neće baš otimati vrhunski klubovi, Liverpool će se morati vraški potruditi da dovede Francka Kessieja, 20-godišnjeg veznjaka iz Obale Bjelokosti. Kessie ove sezone igra sjajno za Atalantu, kao defenzivni vezni zabio je već sedam golova (uz dvije asistencije), a osim Liverpoola žele ga Manchester United, Milan i Chelsea.

Najlakši posao Klopp bi trebao imati kad je u pitanju Ben Brereton. To je talentirani napadač Nottingham Forresta, ima samo 17 godina i ove subote je postigao prvi gol u seniorskoj karijeri, za pobjedu protiv Aston Ville u sudačkoj nadoknadi.

Poziciju lijevog beka posljednjih mjeseci krpa James Milner, ali teško da će tu ostati kao dugoročno rješenje. U ljetnom prijelaznom roku spominjao se Aaron Cresswell koji je ipak ostao u West Hamu.

Odlaze Sturridge i Mignolet

Što se odlazaka tiče, definitivno prvi kandidat je Daniel Sturridge koji se nikako ne uspijeva uklopiti u stil igre koji gaji Klopp. On će sigurno napustiti Liverpool i otići u neki od klubova iz Premierlige.

Dovede li Klopp Joea Harta, na izlaznim će se vratima naći i Simon Mignolet, belgijski reprezentativac s kojim nisu zadovoljni ni Klopp ni većina navijača Liverpoola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider