Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajni napadač i veznjak

Klopp kreće u prvi šoping: Na meti dvojac iz Serie A

Nekoliko dana nakon imenovanja, novi menadžer Liverpoola kreće u osvježavanje igračkog kadra.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jürgen Klopp će već u zimskom prijelaznom roku nekim igračima Liverpoola se zahvaliti, a neke nove dovesti kako bi ubrizgao 'krv' u svlačionicu Redsa.

Prve dvije želje njemačkog stručnjaka su, piše Liverpool Echo, Napolijev veznjak Jorginho i napadač Sassuola Domenico Berardi.

Jorginho je rođen u Brazilu prije 24 godine, ali se još kao dječak doselio u Italiju i sad ima talijansku putovnicu, što znači da ne bi bilo problema za Liverpool po pitanju radne dozvole. Jorginho igra na poziciji zadnjeg veznog, a ove se sezone ustalio u udarnom sastavu.

Matični klub mu je Verona iz koje ga je prije godinu i pol Napoli doveo za 9.5 milijuna eura. Ugovor ima traje do ljeta 2018., a trenutna tržišna vrijednost mu je devet milijuna eura.

Domenico Berardi je tri godine mlađi od Jorginha, a može igrati i u vrhu napada i na oba krila. Ove sezone se još uvijek traži nakon što je u prošloj eksplodirao s 15 golova i 11 asistencija privukavši pozornost brojnih europskih velikana.

Sassuolo i Juventus su do ovog ljeta imali po 50 posto prava na odštetu za Berardija, ali onda je klub iz Reggio Emilije, u sklopu prelaska Simonea Zaze u redove Stare dame, otkupio za 10 milijuna eura Berardijev ugovor. Berardi trenutno vrijedi (izvor: Transfermarkt) 17.5 milijuna eura i Sassuolu bi na njemu mogao zaraditi enorman iznos.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider