Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakl zagarantiran

Englezi najavljuju da slijedi najveća utakmica u povijesti ovog natjecanja

Premda su ukupno odigrali 679 europskih utakmica i osvojili 16 europskih trofeja, Liverpool i Manchester United do sada nikada nisu igrali međusobno u europskim kupovima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

No, sada će se i to dogoditi nakon što je ždrijeb osmine finala Europske lige spojio dva najtrofejnija engleska kluba. Prva utakmica igrat će se 10. ožujka na Anfieldu, a uzvrat je sedam dana kasnije na Old Traffordu.

Premda će u osmini finala biti još nekoliko zanimljivih okršaja, apsolutno najveću pažnju izazvali su 'Redsi' i 'Crveni vragovi'. Dio 'otočkih' medija je već napisao kako slijede dvije najveće utakmice u povijesti ovog natjecanja, a društvene mreže 'gore' od brojnih tweetova i postova.

"Želio sam izvući Manchester United. I svi moji suradnici su željeli United. Vjerujem kako se i navijači raduju. Očekuju nas dvije velike utakmice," poručio je menadžer 'redsa' Jürgen Klopp.

Ove sezone su već igrali dva puta, a obje utakmice je dobio United. U rujnu prošle godine na Old Traffordu 3-1, a u siječnju na Anfieldu 1-0.

"Bit će to sretni dani za naše navijače ako izbacimo United iz Europe. Ako izgubimo barem će Louis van Gaal ostati na klupi Manchestera," poručila je legenda Liverpoola Jamie Carragher.

Oglasio se i vratar 'redsa' Simon Mignolet.

"Radujem se okršajima protiv Uniteda. Ukoliko želiš osvojiti trofej moraš sve pobijediti. Bit će zanimljivo iskustvo igrati protiv Uniteda u Europi."

United i Liverpool su najtrofejniji engleski klubovi sa 38 naslova prvaka. United ima 20 titula, dvije više od Liverpoola. Međutim, momčad s Anfielda je bolja u Europi. Liverpool ima 11 trofeja pri čemu i pet titula prvaka Europe. ManU ima pet europskih 'kanti' pri čemu je tri osvojio u Ligi prvaka.

Liverpool je u četvrtak postao i prvi engleski klub koji je u europskim natjecanjima odigrao 350 utakmica, dok je United na brojci od 329 utakmica.

"Protiv Midtjyllanda smo ostvarili veliku pobjedu. Sada slijedi prava poslastica, Liverpool. Bit će zanimljivo," kazao je napadač Uniteda Wayne Rooney.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider