Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'kliknuli bi odmah'

Klopp dobio blagoslov bivšeg šefa: Korak je bliže klupi Bayerna

Predsjednik Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke otkrio je u ekskluzivnom razgovoru za njemački Bild da bi njegov bivši zaposlenik Jürgen Klopp mogao sjesti na klupu mrskog rivala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Klopp (48) je u dortmundskom klupu bio obožavan kao nijedan drugi trener dotada. Nakon sedam godina provedenih u Borussiji Klopp se odlučio za jednogodišnju pauzu od stresnog života kakav uglavnom žive nogometni treneri. Koliko će izdržati a da ne poželi vratiti se na klupu nekog kluba, vidjet ćemo. Ali jedino sigurno je to da neće imati problema s pronalaskom novog kluba...

"Jürgen Klopp je kandidat za klupu svakog nogometnog kluba na svijetu", rekao je Watzke, nakon čega je bio upitan: Čak i Bayerna?

"Apsolutno! Klopp i Bayern bi se 100 posto kliknuli. Jürgen i ja bi i dalje bili prijatelji. Ništa se ne bi promijenilo".

Na neki način Klopp je dobio 'blagoslov' svog bivšeg šefa da prihvati ponudu Bayerna ukoliko ista stigne. Podsjetimo, aktualnom treneru Pepu Guardioli istječe ugovor na kraju sezone 2015/2016 i teško je za povjerovati da će ga produljiti. Svaki put kad ga novinari pitaju što će biti s njegovim ostankom u minhenskom klubu Guardiola nervozno odgovara: "Nisam siguran. Ne znam. Ne želim o tome ponovno razgovarati".

Čak ni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge neće plakati za Guardiolom ukoliko ovaj odluči otići:

"Ukoliko produlji - sjajno. Ako ne, probat ćemo s nekim novim. Svijet neće stati".

Već se nekoliko tjedna nagađa da Guardiola ne želi produljiti s Bayernom jer već ima usmeni dogovor s Manchester Cityjem, koji će istrpiti još jednu sezonu s menadžerom Manuelom Pellegrinijem.

Guardiola posljednjih tjedana dodatno povećava ljutnju bavarskih navijača, a vrhunac je dosegao porazom u njemačkom Superkupu (Wolfsburg) i kritiziranju forme Bastiana Schweinsteigera kojeg je kao ikonu kluba prodao Manchester Unitedu.

Ukoliko Guardiola napusti Bayern, u što sada već gotovo svi vjeruju, Klopp je jedan od kandidat za njegovog nasljednika, prvenstveno zato što je Nijemac i razumije njemački menatalitet bolje od bilo kojeg stranca.

Guardiolina nogometna filozofija funkcionirala je u Barceloni dok je imao najboljeg igrača svijeta u momčadi (Lionela Messija), no u Njemačkoj je s istom u dvije godine osvojio dva naslova prvaka Njemačke, DFB Pokal, UEFA-in Superkup i FIFA-ino Klupsko svjetsko prvenstvo. Treba naglasiti da je u potonja dva natjecanja Bayern uveo Jupp Heynckes, Guardiolin prethodnik koji je sezonu ranije osvojio famozni 'treble'.

Guardiola je s Bayernom dva puta zaredom gubio u polufinalu Lige prvaka, 0:5 od Bayerna i 3:5 od Barcelone. Izgubio je i tri uzastopna njemačka Superkupa, dva puta od Borussije Dortmund i jednom od Wolfsburga.

Dosadašnji uspjesi Bayerna pod Guardiolom jednostavno su premalo za apetit koji imaju navijači i uprava.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider