Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ruši negativne rekorde

Legenda na rubu otkaza: Navijači ga razapeli, reprezentacija nikad lošija

Nikada u povijesti se nije dogodilo da Amerikanci na startu zadnjeg kruga kvalifikacija drže posljednje, šesto mjesto.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva poraza reprezentacije SAD na startu posljednjeg kruga CONCACAF kvalifikacija za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. godine u Rusiji ozbiljno su uzdrmali poziciju američkog izbornika Jürgena Klinsmanna.

Amerikanci su prvo kod kuće izgubili od Meksika 1:2, a potom teško stradali na gostovanju protiv Kostarike upisavši najteži poraz u posljednjih pet godina (0:4).

Nikada u povijesti se nije dogodilo da Amerikanci na startu zadnjeg kruga kvalifikacija startaju s dva poraza i da poslije dva kola drže posljednje, šesto mjesto. Prve tri pozicije, koje sada drže Kostarika, Meksiko i Panama vode direktno u Rusiju, dok četvrta pozicija vodi u dodatne kvalifikacije. Honduras je trenutačno četvrti, a ispred SAD je i Trinidad i Tobago.

"Nećemo donositi nikakvu odluku dok su 'glave vruće'. Prvo moramo sve prespavati, a nakon pažljive analize donijet ćemo odluku što i kako dalje," kazao je predsjednik Američkog nogometnog saveza Sunil Gulati.

Izazvao je nogometnu euforiju u SAD-u, a sada traže njegovu smjenu

Reprezentacija SAD je od Italije 1990. godine redovit sudionik svjetskih prvenstava i nanizala je sedam uzastopnih nastupa. No, sada je situacija kritična. Moglo bi se dogoditi da Amerikanci prvi put nakon Meksika (1986) ne vide smotru najboljih reprezentacija svijeta.

"Vrijeme je da Klinsmann ode," "Svjetsko prvenstvo sve dalje," "Klinsmann ispustio uzde," samo su neki od naslova u američkim medijima.

Klinsmanna su na društvenim mrežama razapeli i navijači koji traže njegovu smjenu. Ironično je da su upravo njegovi uspjesi s reprezentacijom SAD-a jedan od glavnih razloga populariziranja nogometa u SAD-u, kojeg je za vrijeme Svjetskog prvenstva 2014. zahvatila prava nogometna groznica.

"Bojim se da je Klinsmann ispustio vlast u svlačionici. Igrači ga više ne slušaju," smatra bivši američki napadač Brian McBride.

Klinsmann je preuzeo SAD 2011. godine, a prije toga je vodio Bayern i reprezentaciju Njemačke s kojom je osvojio treće mjesto na SP-u 2006. godine. Glasine o njegovom nasljedniku su već krenule. Prvo ime koje se pojavilo je ono Roberta Mancinija, a spominje se i bivši izbornik Bruce Arena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider