Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Želim i dalje živjeti"

Klasnić dobio spor i - satisfakciju: "Htio sam da se osude doktori"

Nakon pravosudne pobjede, bivši hrvatski nogometni reprezentativac bio je zadovoljan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić dobio je tužbu protiv liječnika svojeg bivšeg kluba Werdera, zbog pogrešnog liječenja. Klasnić je tužio liječnike, jer nisu na vrijeme prepoznali njegovu bolest bubrega.

Devet godina trajalo je suđenje na kojemu je Ivan Klasnić tužio liječnike svog tadašnjeg kluba Werdera za pogrešno liječenje, zbog kojeg je ostao bez bubrega. Suđenje je završilo presudom:

"Klupski liječnik Götz Dimanski i liječnica Manju Guha počinili su grube liječničke pogreške i odgovorni su za gubitak bubrega Ivana Klasnića i zdravstvene posljedice koje su proizišle iz tog gubitka."

Nakon pravosudne pobjede, Klasnić je zadovoljan.

"A šta ću reći? Tužio sam doktore, htio sam da se osude doktori koji su pogriješili. I što sam htio, to sam i dobio", izjavio je bivši hrvatski nogometni reprezentativac za Dnevnik Nove TV.

Prema presudi, liječnici Werdera godinama su zanemarivali Klasnićeve nalaze, koji su jasno upućivali na problem s bubrezima, i davali mu pogrešne lijekove. Posljedica: Klasnić je s 27 godina ostao bez bubrega, i počela je njegova borba za život.

"Moram se boriti za svoju kćer i svoju familiju. To mi sigurno pomaže puno i zato želim i dalje živjeti", govoio je Klasnić krajem studenog prošle godine.

Nakon dvije transplantacije igrao je vrhunski nogomet još šest godina, ali njegovo zdravstveno stanje više nije bilo kao prije. Prošle jeseni otkazao mu je i drugi transplantirani bubreg, pa već mjesecima opet ide na dijalizu.

Prema odluci suda u Bremenu, liječnici moraju platiti 100 tisuća eura. Uz to, Klasnić traži i odštetu za novac koji bi zaradio da se nije razbolio. Radi se o iznosu između milijun i pol i četiri milijuna eura. Ta presuda još se čeka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider