Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već padaju usporedbe

Slavni klub na aparatima: Sponzori bježe, prijeti im ono čega su se najviše bojali

Propustili su nevjerojatnu priliku, a posljedice se već naziru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan bod. Toliko je u posljednjem kolu Druge Bundeslige, na domaćem terenu, trebalo HSV-u protiv potpuno nezainteresiranog Sandhausena. Da su pobijedili ili odigrali makar neriješeno, završili bi sezonu na trećem mjestu i išli bi u kvalifikacije za plasman u najviši rang gdje čeka 16. klub iz Bundeslige (Werder Bremen).

Umjesto rutinski odrađenog posla, doživjeli su debakl epskih razmjera, izgubili su utakmicu s nevjerojatnih 1:5 i u konačnici osvojili četvrto mjesto koje ne vodi nikud.

gol expired Velika sramota i debakl bivšeg prvaka Europe: Slavni njemački klub ostao bez Bundeslige divider

Slavni njemački klub, koji je do prije dvije godine bio jedini koji nikad nije ispao iz Bundeslige, tako će treću sezonu zaredom provesti među drugoligašima, a posljedice već počinju osjećati.

Hoće li zaglaviti među drugoligašima?

Navijači su (s pravom) razočarani i bijesni, strahuju da HSV ne zadesi sudbina klubova poput Kaiserslauterna ili 1860 Münchena koji su nekoć bili u vrhu njemačkog nogometa, ali su nakon svakog neuspješnog pokušaja povratka u elitu sve više gubili svoju sportsku i ekonomsku supstancu te su se u međuvremenu stropoštali među trećeligaše.

"Ide li nekoć veliki HSV u smjeru da postane prosječni drugoligaš", pita se Kicker, ističući kako je jaz između prvog i drugog ranga sve više šire te da će klubu iz Hamburga s obzirom na financijsku neravnotežu biti izuzetno teško opet postati stabilan prvoligaš.

Već gube milijune; igrači odlaze

Potvrda te teze stigla je vrlo brzo. Bild javlja kako je glavni sponzor Emirates iskoristio svoju opciju za izlazak iz sponzorskog ugovora i više se neće oglašavati na dresu HSV-a. Uz to, bogati poduzetnik Klaus-Michael Kühne još barem godinu dana neće steći prava na Volksparkstadion zbog čega će HSV, procjenjuje se, izgubiti oko šest milijuna eura.

Niti tu nije kraj mukama, jer igrački kadar se već počeo osipati. Joel Pohjanpalo, Jordan Beyern, Louis Schaub, Adrian Fein i Martin Harnik vraćaju se u svoje klubove nakon završetka posudbi, a najavljuju se i još neki odlasci.

Na koncu, sasvim simbolično: klub je jučer napustio i motivacijski trener...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider