Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rukometna formula

Katar s Guardiolom na klupi dočekuje SP 2022. godine?

Njemački mediji, u prvom redu Sport Bild, prenio je vijest da bi na klupi nogometne reprezentacije Katra na Svjetskom prvenstvu 2022. godine mogao sjediti Pep Guardiola...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Katarski moćnici napravili su čudo na netom završenom Svjetskom rukometnom prvenstvu kojem su bili domaćini. S nekoliko naturaliziranih rukometaša i španjolskim izbornikom Valerom Riverom Katar je zaigrao u finalu s moćnom Francuskom. Može li se sličan scenarij ponoviti i na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022. godine? Nijemci tvrde da može...

Bivši trener Barcelone i aktualni minhenskog Bayerna navodno je najveći kandidat za katarskog izbornika. Priča čak i drži vodu, a razlog su Guardioline veze s tamošnjim savezom.

Naime, Guardiola je u završnici svoje igračke karijere igrao za Al Ahli SC (2003-2005) i ostao je u dobrim odnosima s tamošnjim savezom. Bayern se nedavno pripremao u Dohi, a i dok je bio trener Barcelone u posljednjoj sezoni Guardiola je često bio u kontaktu s katarskim moćnicima.

Priča je takva da bi Guardiola mogao okupiti igrače koji nikada nisu dobili priliku zaigrati za reprezentaciju države u kojoj su rođeni, te bi od njih pokušao napraviti kompaktnu momčad koja bi se borila za prolazak skupine ili barem osvajanje prvog/prvih povijesnih bodova u premijernom nastupu na Svjetskom prvenstvu.

Na kraju krajeva, zašto bi Guardiola, kao jedan od najboljih nogometnih trenera današnjice, odbio silne milijune dolara koje će mu Katar zasigurno ponuditi?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider