Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kastilja slavi

FOTO Katalonci u teškom 'bedu': Evo u čemu Real i Atletico 'tuku' Barcelonu

Osim analize učinjenog na terenu u prvom dijelu sezone, španjolski klubovi zbrajaju i zaradu od posjete na stadionima.

Završen je prvi dio Primere, Real je zimski prvak s 45 bodova, Barcelona zaostaje bod za Madrižanima, Atletico četiri, Sevilla šest, Valencija sedam, s time što Real i Sevilla imaju utakmicu manje, moraju još odigrati zaostali međusobni susret.

Osim analize učinjenog na terenu u prvom dijelu sezone, španjolski klubovi zbrajaju i zaradu od posjete na stadionima. Sve vodeće momčadi na ljestvici imaju porast posjete domaćih utakmica osim Barcelone koja u odnosu na prošlu godinu u ovo vrijeme bilježi blagi pad od 0.11 posto. S druge strane, Real ima rast od 4.19 posto, u brojkama to je oko 24.000 prodanih ulaznica više nego u isto vrijeme prošle sezone. Realov gradski suparnik Atletico ima rast posjete od 8.86 posto, a Valencia i Getafe 25.6 odnosno čak 32.74 posto.

Usprkos lošoj polusezoni Cordoba ima porast od 58.87 posto, što je gotovo 58.000 gledatelja više no prošle sezone, dok je Eibar čak udvostručio gledanost. Jasno, razlog je promocija obaju klubova u elitni rang španjolskog nogometa i proširenje njihovih stadiona.
Najveći pad gledanosti zabilježili su Espanyol i Deportivo.

Drugi najveći katalonski klub imao je 18.7 posto manju posjetu, što je oko 39.000 gledatelja, a klub iz Galicije bilježi pad od 27.5 tisuća gledatelja. Deportivo stoji prilično loše na ljestvici, tek je 17., dok je Espanyol 9., što i nije tako katastrofalno, ali očito su njegovi navijači očekivali znatno više. Dakle, dok kastiljski klubovi bilježe rast, katalonski imaju pad posjete. Katalonci mogu biti zabrinuti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider