Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"rođeni pobjednik"

Katalonci raspalili: "Srna je prva opcija i silno želi u Barcelonu"

Što se više bliži zimski prijelazni rok sve se više špekulira o odlasku Darija Srne iz Šahtara nakon čak 13 godina provedenih u Ukrajini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još mjesec i pol dana ostalo je do početka zimskog prijelaznog roka, a jedna od momčadi koja već sada kopa po tržištu je moćna Barcelona. Luis Enrique nije zadovoljan svojim opcijama na desnom boku, a nakon ispada Aleixa Vidala koji je pokazao nepoštovanje prema klubu trener Barcelone odlučio je u siječnju dovesti pojačanje.

U utorak je katalonska TV postaja Televisió de Catalunya TV3 objavila vijest da je Srna ponovno u planovima Barcelona, a danas je to potvrdio i katalonski dnevni list Sport.

Iako nije jedina opcija, Darijo Srna slovi kao najizgledniji kandidat za poziciju desnog beka. To je napisao spomenuti izvor koji čak ide toliko daleko da tvrdi kako Srna "silno želi navući Barcelonin dres na sebe".

Kontakti između Barcelone i Šahtara već su ostvareni, a ukrajinski klub navodno nema namjeru kočiti odlazak svog kapetana. Ono na čemu se trenutno radi su osobni uvjeti suradnje između Barcelone i Srne.

Sport tvrdi da Barcelona želi potpisati ugovor do kraja sezone, a onda 1+1 godina, ovisno o njegovim (ne)nastupima. Ukoliko ispuni kvotu nastupa i ostvari očekivanja kluba bit će mu produžen ugovor, a ukoliko će više "grijati klupu" Barca ili Srna imaju pravo raskinuti suradnju odnosno ne produljiti ju na iduću sezonu. Krajnja godina do koje katalonski klub nudi ugovor bivšem reprezentativcu je ljeto 2019.

"Srna je iskusni igrač koji će odmah podignuti kvalitetu momčadi. On je rođeni pobjednik i pravi kapetan na travnjaku. Njegova sportska karijera je jednostavno veličanstvena. On je igrač koji će sigurno isporučiti za kratak period u kojem ga Barcelona treba", piše Sport.

Srna je igrač Šahtara od 2003. godine kada je ostvario transfer iz splitskog Hajduka. Za reprezentaciju je odigrao nevjerojatne 134 utakmice i postigao 22 pogotka. Ovoga ljeta je rekao zbogom reprezentaciji nakon ispadanja u osmini finala Europskog prvenstva od kasnijeg pobjednika Portugala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider