Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katalonci pod pritiskom

Barcelona ima veliki problem: Još joj nešto treba za povratak na tron!

Nakon sezone bez osvojenog trofeja, Barcelona je odlučila rekonstruirati momčad…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je ovog ljeta investirala u nova pojačanja 143 milijuna eura, a zaradila je prodajom 79.5 milijuna eura. Do kraja prijelaznog roka ostalo je još dosta vremena i vjerojatno će Katalonci biti aktivni na tržištu nogu do posljednjeg sata.
Na prvi pogled, Luis Enrique u rukama ima potentnu momčad prepunu svjetskih asova. Postavlja se pitanje nedostaje li Barceloni još ponešto da doista postane mega-momčad koja će biti u stanju poharati Španjolsku i Europu?

Najveća promjena dogodit će se na vratima „blaugrane“. Nema više Victora Valdesa i Pinta, za mjesto prvog portira konkurirat će Jordi Masip, Claudio Bravo (Real Sociedad, 12 milijuna eura) i Marc-André ter Stegen (Borussia M'gladbach, 12 milijuna eura). Pojačanje u zadnjem redu trebao bi biti Jérémy Mathieu, a u vezi hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić te Rafinha koji se vratio s posudbe iz Celte.

Barca traži pojačanje u zadnjem redu

Barcelona je najzvučnije pojačanje dobila u napadu. Luis Suarez (Liverpool, 81 milijuna eura) trebao bi zajedno s Neymarom i Lionelom Messijem tvoriti najubitačniji napadački trio. Navijače Barcelone možda su najviše oduševljeni povratkom Gerarda Deulofeua s posudbe iz Evertona. Deulofeu će biti prva zamjenom nekom od trojice nabrojanih superzvijezda. Enrique će u prvu momčad vjerojatno uvesti jednog ili dvojicu mladih Barcinih nada među kojima je i bivši dinamovac Alen Halilović, a konkurenti su mu Patric, Edgar Ié, Grimaldo, Samper, Adama, Munir i Sandro.
Kao što vidimo, dosta je igrača došlo, ali još više je otišlo, lista je podugačka: Víctor Valdés, Pinto, Oier, Carles Puyol, Jonathan Dos Santos, Cesc, Alexis, Tello i Cuenca.

Kada se sve zbroji i oduzme, prilično je jasno da Barcelona treba još poneko jako ime u obrani, ostalo je sve manje-više dobro pokriveno, iako je Barcelona traži još jednog veznjaka, na meti je veznjak Fiorentine i kolumbijske reprezentacije Juan Guillermo Cuadrado. Ako Cuadrado i ne dođe, neće biti preveliki problem, međutim, ako Barcelona ne uspije dovesti barem još jednog svjetskog stopera, veliko je pitanje kako će izgledati njezina obrana?

Disbalans između obrane i veze i napada

Gledajući roster Barce, primjećuje se veliki disbalans između veze i napada i zadnjeg reda. Barca po pitanju stopera kuca na mnoga vrata, ali konstantno nailazi na odbijenice. U jednom trenutku se činilo da je sve riješeno s Borussijom Dortmund oko transfera Matsa Hummelsa, no čini se da se situacija poprilično zakomplicirala i da od toga neće biti ništa, jednako kao i s PSG-ovim Brazilcom Marquinhosom te Arsenalovim Thomasom Vermaelenom. Kako sad stvari stoje, samo pusta želja Barcina menadžmenta ostat će Jerome Boateng. Pep Guardiola tvrdi da on sto posto ostaje u Bayernu i da tu nema pogađanja. Bili živi pa vidjeli.

Nema panike, ali vrijeme curi

U Barceloni ističu da nema panike, da ima još dovoljno vremena do kraja transfernog roka, ali vrijeme polako curi, a zna se da „roba“ ekstremno poskupljuje kada se uđe „cajtnot“. Barcelona, naravno, ne želi za obrambenog igrača izdvojiti sumanutu cifru, no čini se kako će Katalonci na kraju ipak morati duboko gurnuti ruku u džep ako žele istinski pojačati obranu. A ako Dani Alves napusti Camp Nou, a to je prilično izgledno, Barce će morati kupiti barem dvojicu braniča. Na Camp Nouu imaju prilično veliki problem.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider