Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjećate se te utakmice?

Obitelj mu se smije jer mu je karijeru uništio jedan čovjek – Zlatan Ibrahimović

Ryan Shawcross, branič engleskog premierligaša Stoke Cityja, smatra kako je njegovu reprezentativnu karijeru uništio Zlatan Ibrahimović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tko se ne bi sjećao studenog mjeseca 2012. godine i onog pogotka škaricama Zlatana Ibrahimovića protiv reprezentacije Engleske u prijateljskoj utakmici. Tog je dana Ibra postigao četiri gola u 4:2 pobjedi njegove Švedske

Branič Stokea Ryan Shawcross je u igru kao zamjena ušao u 76. minuti kada je bilo 2:1 za Engleze, a zatim je u 12 minuta Ibrahimović postigao hat-trick, uključujući i sjajan pogodak "škaricama".

''I danas mi se u obitelji smiju, samo zato što mi je reprezentativnu karijeru uništio samo jedan čovjek'', rekao je Shawcross za britanski Telegraph pa nastavio:

''Oni mi konstantno ponavljaju da mi je Zlatan uništio karijeru. Imao sam priliku, ali mislim da ga ni mnogi drugi braniči ne bi zaustavili.''

''Dobio sam 16 minuta da pokažem što znam, a vjerojatno nisam pružio ono što se očekivalo. Igrao sam protiv jednog od najboljih napadača na svijetu koji je u tada imao svoj trenutak. Takve stvari se događaju."

Otkad je 2007. godine Shawcross stigao u Stoke, bio je standardni igrač prve momčadi sve do ove sezone kada ga je ozljeda leđa u više navrata udaljila s terena. Unatoč tome, Englez se još uvijek nada pozivu izbornika Roya Hodgsona.

''Igrao sam dobro posljednje tri ili četiri godine, ali poziva nema. Možda se to promijeni u budućnosti, ako se promijeni izbornik. Malo je nepošteno što moraš u veći klub da bi bio bliže reprezentaciji, ali ja mislim da sam svojim igrama u Stokeu zaslužio poziv.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider