Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pa kud prije?

VIDEO Debitiralo 13-godišnje čudo od djeteta: Zapamtite ovo ime!

Celtic bi uskoro mogao imati veliku navalu europskih velikana zbog tinejdžerskog čuda koje ima u svojoj momčadi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Debiji tinejdžera od 16, 17 godina za profesionalnu momčad nisu više takav bauk. Štoviše viđaju se gotovo svake sezone, pogotovo u završnicama kada treneri i menadžeri žele da njihov igrač osjeti 'pravu stvar'. No debi 13-godišnjaka za profesionalnu momčad Celtica je vijest vrijedna pažnje!

Moussu Dembelea ste već upoznali. Mladi francuski napadač postigao je dva pogotka Manchester Cityju prošloga tjedna u Ligi prvaka te je dosada već pet puta tresao mrežu u škotskom prvenstvu. A 13-ogodišnjak koji je debitirao za momčad do 20 godina ima isto prezime no zove se Karamoko i dolazi iz Obale Bjelokosti.

Dembele je na travnjaku zamijenio Jacka Aitchisona, dosadašnjeg Celticovog rekordera. On je debitirao lani sa 16 godina i 71 danom te je postigao pogodak za momčad do 20 godina iz svog prvog dodira. Bjelokošćanin bi uskoro mogao kandidirati za postavljanje novog rekorda.

Treba naglasiti da je Dembele dobio priliku spletom okolnosti jer se diljem Europe igraju kvalifikacijske utakmice u mlađim dobnim uzrastima, a kako je Celtic najjači klub u Škotskoj mnogo mladih igrača uvijek bude pozvano u reprezentaciju.

No činjenica ostaje da je ovdje riječ u vrlo talentiranom mladiću što pokazuje i priloženi video. Dembele se već sad poigrava sa svojim vršnjacima i samo je pitanje vremena kada će postati standardni član momčadi do 20 godina, za početak, a potom i Celticov prvotimac, ukoliko ga uopće uspiju zadržati u momčadi. Navodno ga prate najveći europski klubovi, a kada netko poput Real Madrida, Barcelone, Bayerna ili Manchester Uniteda pokuca na vrata, to se teško odbija.

Recimo i Dembele možda nije najmlađi debitant u nogometnom svijetu. Navodno je u Boliviji 2009. godine zaigrao dječak pod imenom Mauricio Baldivieso kojem su u tom trenutku nedostajala tri dana do 13. rođendana. No to je podatak koji je jako teško provjeriti. U Europi, pogotovo u jednoj poznatoj ligi kao što je Škotska, Karamoko Dembele je najmlađi debitant na profesionalnoj razini.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider