Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Moguć je i štrajk

Kaos u Serie B: Tri kluba bankrotirala, upitan početak prvenstva!

Daleko od svjetala reflektora velike pozornice, brojni talijanski klubovi grcaju na rubu opstanka.

Trenutnih 19 sudionika Serie B (Screenshot: Wikipedia)

Premda su talijanski nogometni prvoligaši ovog ljeta na pojačanja potrošili više od milijarde eura, u Serie B vlada kaos. Nakon što su tri kluba bankrotirala upitno je hoće li prvenstvo startati ovoga vikenda.

U posljednjih mjesec dana bankrotirali su Bari, Avellino i Cesena i umjesto 22 kluba Serie B sada ima 19 klubova.

Vodstvo Serie B je najavilo kako će se natjecanje nastaviti sa 19 klubova, međutim tome se protivi Talijanski nogometni savez, ali i klubovi koji su prošle sezone ispali u treću ligu. Kaotičnu situaciju upotpunilo je i Udruženje nogometaša (AIC) koje je zatražilo odgodu prva dva kola ili će ovoga vikenda nogometaši započeti štrajk.

"Protivimo se odluci da se ove sezone druga liga igra sa 19 klubova. Stvorit ćemo presedan nakon kojeg više nema povratka. Prijedlog vodstva lige je smiješan", kazao je predsjednik AIC-a Damiano Tommasi, bivši talijanski reprezentativac i veznjak Rome.

Tommasi je najavio štrajk ukoliko se ne odgodi početak prvenstva.

"Odluka o smanjenu broja klubova je daleko izvan granica mandata povjerenika za natjecanje. Situacija se zakomplicirala i moramo je riješiti prije početka prvenstva", dodao je Tommasi.

Bune se i klubovi koji su prošle sezone ispali iz Serie B (Novara, Pro Vercelli, Ternana), te Siena koja je zapela u dodatnim kvalifikacijama, smatrajući kako bi netko od njih trebao igrati u drugoj ligi.

Prvenstvo bi trebalo krenuti u petak utakmicom između Brescije i Perugije.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider