Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je prekinuto

Kaos u finalu: Sudac odbio pogledati VAR, bijesni igrači odbili nastaviti utakmicu

Nakon svega je predsjednik Afričke nogometne konfederacije (CAF) Ahmad Ahmad sazvao za utorak izvanredni sastanak Izvršnog odbora...

Finale afričke Lige prvaka, sudac odbio pogledati VAR (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Momčad Esperance Sportive iz Tunisa pobjednici su afričke Lige prvaka nakon što su kod kuće pred 60.000 gledatelja pobijedili Casablancu sa 1:0 u u uzvratnoj utakmici finala koja je trajala samo sat vremena.

Naime gostujuća momčad je napustila teren nezadovoljna odlukom suca koji je poništio gol zbog zaleđa, a onda nije mogao provjeriti spornu situaciju na VAR-u koji je bio u kvaru.

Domaćin je poveo preko Youcefa Belaila u 41. minutu, a onda je Casablanci poništen pogodak Ismaila El Hadada u 59. minuti što je izazvalo prosvjede svih igrača i stručnog stožera marokanske momčadi.

Kada je sudac rekao da ne može provjeriti odluku uz pomoć VAR-a nogometaši Casablance nisu željeli više igrati i poslije pauze od 85 minuta utakmica je prekinuta. Prva utakmica je završena 1:1 pa je tako Esperance obranila naslov pobjednika afričke Lige prvaka.

Nakon svega je predsjednik Afričke nogometne konfederacije (CAF) Ahmad Ahmad sazvao za utorak izvanredni sastanak Izvršnog odbora kako bi se razmotrila sporna uzvratna utakmica afričke Lige prvaka.

Esperance je tek četvrti klub u povijesti koji je obranio naslov u afričkoj Ligi prvaka. Osvajao ju je 1994., 2011. i prošle godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider