Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će zanimljivo

Hrvati hit u Serie A: Inter i Fiorentina povećavaju koloniju

Ivan Perišić i Nikola Kalinić najavljeni su kao nova pojačanja Intera iz Milana i Fiorentine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski mediji raspisali su se o hrvatskim nogometašima koji bi uskoro trebali stići u Serie A. U prvom planu to su Nikola Kalinić i Ivan Perišić. Trener momčadi iz Firenze Paulo Sousa, pišu tamošnji mediji, jako želi vidjeti Kalinića u ljubičastom dresu i taj je transfer praktički dogovoren.

Strijelac za Dnjipro u finalu Europske lige trebao bi za oko sedam milijuna eura prijeći iz Ukrajine na Apeninski poluotok i samo se čeka realizacija cijelog posla.

Kalinić će biti čak četvrti Hrvat pod ugovorom s Fiorentinom. Milan Badelj zasad je jedini u momčadi, dok su Ante Rebić i mladi riječki branič Ricardo Bagadur zasad u drugom planu portugalskog trenera. Rebić će opet vjerojatno negdje na posudbu osim ako u posljednji trenutak na pripremama ne uvjeri Sousu da mu da priliku.

La Gazzetta dello Sport se pak raspisala o povećanju kolonije hrvatskih nogometaša i u Milanu. Ivan Perišić bi ipak trebao stići u Inter, jer Xerdan Shaqiri je prodan Stoke Cityju i sad Talijani imaju novac za veliku želju Roberta Mancinija. Spomenuti izvor piše kako Perišić stiže za 17,5 milijuna eura i kako je on 'plan A' trenera crno-plavih.

Tamo ga čekaju dva prvotimca Marcelo brozović i Mateo Kovačić, a treći Hrvat u prvih 11 Intera bio bi velik mamac za hrvatske navijače.

Kroz medije se širi priča i o odlasku Šime Vrsaljka iz Sassuola. Čvrsto su odbijali ponude za hrvatskog braniča, no Napoli bi mogao biti taj koji će slomiti otpor.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider