Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teška pobjeda

VIDEO Kalinić dvostruki asistent u važnoj pobjedi Fiorentine

Fiorentina je odradila dobar posao u Palermu i slavila u 18. kolu Serie A...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativni napadač Nikola Kalinić bio je dvostruki asistent u 3-1 (2-0) pobjedi Fiorentine na gostovanju kod Palerma u susretu 18. kola Serie A, kojom je momčad iz Firence barem privremeno zasjela na vrh ljestvice talijanskog nogometnog prvenstva.

Kalinić je asistirao za prva dva gola 'viola', oba u prvom poluvremenu, a oba je puta strijelac bio slovenski reprezentativac Josip Iličić u 13., odnosno 42. minuti.

Domaći su u nastavku smanjili preko Gilardina (77), ali pobjedu Fiorentine potvrdio je Blaszczykowski (90+3).

Kalinić je igrao za Fiorentinu do prve minute sudačke nadoknade, Milan Badlej je proveo čitavu utakmicu na terenu za 'viole', a svih 90 minuta u dresu Palerma odradio je Mato Jajalo.


All Goals HD - Palermo 1-3 Fiorentina - 06-01-2016 by Football-_Live

Fiorentina je sada na vrhu Serie A s 38 bodova, dva više od Intera, koji od 18 sati gostuje kod Empolija, te Juventusa koji je bez Marija Mandžukića u sastavu na svom terenu rutinski svladao posljednju Veronu sa 3-0 (2-0). Strijelci za 'crno-bijele' bili su Dybala (8), Bonucci (45) i Zaza (82).

Stipe Perica bio je strijelac za Udinese koji je na svom terenu svladao Atalantu sa 2-1 (2-0). Udinese je poveo u 22. minuti golom Cyrila Thereaua, a na 2-0 je povisio Perica sjajnim pogotkom glavom u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Bivši napadač Zadra, koji je u Udinama na posudbi iz Chelsea, igrao je do 83. minute kada je uz veliki pljesak zamijenjen. Bio je to drugi pogodak sezone 20-godišnjeg napadača nakon što je u prosincu zabio za pobjedu protiv Torina (1-0). Atalanta je u nastavku uspjela tek ublažiti poraz, a pogodak je postigao Marco D'Alessandro u 75. minuti.

Šime Vrsaljko odigrao je svih 90 minuta za Sassuolo koji je na svom terenu odigrao 2-2 (1-2) protiv Frosinonea.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider