Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drakonska kazna

Kakve sankcije slijede? Ako je suditi prema (ružnoj) povijesti...

Inzistiranje najiskusnijih igrača da ostanu na terenu odradilo je, možda, dobar psihološki učinak da se utakmica Italija - Hrvatska ne prekine.

U Hrvatskom nogometnom savezu su svjesni da ih očekuje drakonska kazna, ali srećom ne i oduzimanje bodova.

HNS otkrio veliki propust Talijana: Evo kako su huligani došli do ulaznica

"Teško je špekulirati, novčana kazna će biti. Naravno, postoji 17 različitih vrsta kazni koje UEFA ima u svojim pravilnicima. Praksa je da se kazne uvijek akumuliraju da postoji novčana i druga kazna", ističe izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Više od pola milijuna eura je HNS uplatio u UEFA-inu blagajnu zbog nepodopština navijača. 2005. zbog divljanja na tribinama protiv Malte i Mađarske HNS je uplatio više od 70 tisuća eura. Godinu poslije nakon pobjede nad Engleskom zbog loše organizacije nove 42 tisuće. Dvije godine poslije nakon poraza od Engleza zbog rasizma - 25 tisuća. Na dva Eura (2008. i 2012.) HNS je zbog baklji i rasizma uplatio više od 200 tisuća eura. Nacistički simbol na Poljudu protiv Gruzije koštao je 75 tisuća. Posljednja veća kazna bila je protiv Belgijanaca 2013. i iznosila je 30 tisuća eura. Definitivno ružna povijest...

Trenutačno glavnu riječ oko divljanja huligana na San Siru vode delegati UEFA-e, najviše toga ovisi o njihovom izvještaju.

"Radi se o gospodi iz Švicarske i Nizozemske, oni će poslati svoj izvještaj u UEFA-u već danas, kroz nekih 7-10 dana bit će sjednica Disciplinske komisije i HNS će biti kažnjen najmanje svojom krivicom", kazao je Vrbanović.

Dugi policijski kordoni i kockice, nažalost čest kadar na gostovanjima naše reprezentacije...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider