Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ma svaka ti čast!

Kakva majstorija: Pogledajte Lyonovu golčinu s centra

Pravu golijadu ponudili su Lavovi i Žirondinci u trećem prvenstvenom kolu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lyon i Bordeaux u sklopu trećeg kola Ligue 1 odigrali su 3:3.

Lyon je dvaput imao prednost od dva gola (2:0 i 3:1), ali mu je u završnici došlo na naplatu to što je više od 50 minuta igrao s igračem manje i morao se zadovoljiti bodom.

Ova utakmica pamtit će se prvenstveno po spektakularnom pogotku kojeg je postigao Nabil Fekir u 10. minuti. On je osvojio jednu loptu na svojoj polovici, vidio da je Bordeauxov vratar Benoit Costil daleko od svog gola i poslao "projektil" s centra. Neobranjivo, majstorski.

Kenny Tete u 23. povećava vodstvo Lavova, ali u 36. kola kreću nizbrdo. Sergi Darder je u samo tri minute skupio dva žuta kartona što Žirondinci vrlo brzo koriste i smanjuju preko Brazilca Malcoma.

U nastavku je u 74. Bertrand Traore postigao treći gol za Lyon, ali u samom finišu je obrana domaćih dvaput kapitulirala. Prvo je u 88. Lukas Lerager smanjio, da bi u prvoj minuti nadoknade Malcom svojim drugim golom donio bod Bordeauxu koji je tako bez poraza nakon tri kola (gostujući remiji s Angersom i Lyonom te domaći trijumf nad Metzom).

Dan ranije branitelj naslova Monaco je u gostima dobio Metz sa 1:0 i ostao je na maksimalnom učinku. Pobjedu Monacu osigurao je sjajni Kolumbijac Radamel Falcao, koji je u 77. minuti znalački prihvatio loptu upućenu od Ghezalla i pogodio mrežu. Hrvatski vratar Danijel Subašić sačuvao je još jednom mrežu Monaca netaknutom.

Ostali rezultati:

Nice - Guingamp 2:0
Rennes - Dijon 2:2
St Etienne - 3:0
Troyes - Nantes 0:1
Montpellier - Strasbourg 1:1

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider