Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakularni boj za titulu

Kakva će ovo utrka biti: City stigao Liverpool, a ključeve drži – United

Sinoćnjom pobjedom kod Evertona momčad Pepa Guardiole izbila je na vrh Premierlige.

Liverpool – Manchester City (GOL.hr)

U unaprijed odigranom susretu 27. kola Premierlige (zbog finala Liga kupa s Chelseajem koje ih čeka krajem ovog mjeseca) Manchester City u gostima je pobijedio Everton s 2:0 i s utakmicom više u odnosu na Liverpool izbio na prvo mjesto.

City i Liverpool imaju po 62 boda, ali je momčad Pepa Guardiole ispred zahvaljujući boljoj gol-razlici, što je glavni kriterij određivanja poretka u Premierligi u situacijama kad klubovi imaju isti broj bodova.

Usred prošlog tjedna situacija je za Liverpool bila gotovo idilična – City je izgubio na gostovanju kod Newcastlea te su Redsi dan poslije toga imali priliku domaćom pobjedom protiv Leicestera otići na velikih sedam bodova prednosti. Nisu to iskoristili, a onda su i ovog ponedjeljka kiksali u Londonu, remiziravši s West Hamom.

I tako se dogodilo da se City s dvije pobjede (za vikend protiv Arsenala i sinoć protiv Evertona) bodovno poravnao, povećavši pritisak na igrače Jurgena Kloppa.

29 godina čekanja...

Nedvojbeno je kako ćemo cijelo proljeće imati spektakularnu bitku za naslov prvaka Engleske. Liverpool na titulu čeka od 1990. godine, dok City i Guardiola žele uspostaviti dugogodišnju dominaciju u Premierligi i shodno tome obraniti lani osvojeni naslov.

Što se rasporeda tiče, tu je Liverpool u naoko povoljnijoj poziciji, ali bilo je tako i posljednjih tjedana pa od toga nisu profitirali. Štoviše, istopila se prednost.

Senzacionalni transfer: Istra 1961 dovela igrača PSG-a! Kevin Rimane i Kylian Mbappe (Foto: AFP) Kevin Rimane u reprezentativnom dresu (Foto: AFP) Kevin Rimane u reprezentativnom dresu (Foto: AFP)

U vikendu koji je pred nama prvi će u akciju Liverpool, koji će ugostiti Bournemouth, dok će u nedjelju City igrati derbi kola s Chelseajem na svom Etihadu.

Vikend poslije toga nema Premierlige, igra se FA kup iz kojeg je Liverpool ispao pa će imati slobodno, dok City ide u goste senzacionalnom četvrtoligašu Newportu.

Jedni i drugi stižu na Old Trafford

Do iduće reprezentativne stanke velik će utjecaj na bitku za titulu imati klub koji je veliki rival i Liverpoola i Cityja – Manchester United.

Oba kandidata za titulu će na Old Trafford, Liverpool već 24. veljače, a City 16. ožujka.

U međuvremenu sve njih, uključujući i United, očekuju susreti osmine finala Lige prvaka.

Jedno je sigurno: najglamuroznija liga svijeta ovog će proljeća imati i najuzbudljiviju bitku za naslov prvaka. Bolje ne može.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider