Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pakleni napad

Kakva bi to momčad bila da klub nema takvu transfer politiku

Portugalski nogometni velikan Porto napravio je još jedan veliki trasnfer minulog utorka kada je za 31.5 milijuna eura prodao svojeg ponajboljeg igrača - Danila...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvak Europe iz 2004. godine postao je prava 'tvornica' za proizvodnju novaca, posebno u posljednjih 10-ak godina kada je samo od transfera 'zaradio' preko 700 milijuna eura. Nije sav novac išao na račun kluba, jer je većina podijeljena menadžerima, posrednicima i neimenovanim trećim stranama. To je otprilike oblik poslovanja kojim se Barcelona poslužila pri transferu Neymara zbog kojeg danas ispašta pred sudom.

U posljednjih 10 godina Porto je prodao nogometne veličine poput Raula Meirelesa, Andersona, Radamela Falcaa, Fredyja Guarina, Hulka, Jamesa Rodrigueza... Ključno ime u svim ti potezima je predsjednik Jorge Nuno Pinto da Costa, koji je na čelu portugalskog kluba još od 1982. godine. Porto je od tada osvojio čak 20 naslova portugalskog prvaka, 12 portugalskih kupova i 19 superkupova, dvije Lige prvaka, dva naslova u Kupu UEFA-e, odnosno Europa ligi, dva bivša Intercontinentalna kupa i jedan UEFA-in superkup.

Da nije u posljednjih sedam, osam godina prodao svoje ponajbolje igrače koji su još uvijek aktivni, ovako bi izgledala početna postava momčadi koja bi ulijevala strah u kosti i najvećim nogometnim klubovima:

Beto - Nicolas Otamendi, Pepe, Alvaro Pereira, Danilo - Fredy Guarin, Joao Moutinho, Ricardo Quaresma, James Rodriguez - Falcao, Hulk

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider