Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ma koji Torres...

Kakav par: Mandžo i Griezmann već zabili nevjerojatnih 37 pogodaka!

Atletico Madrid već sad može biti zadovoljan svojim napadačkim dvojcem…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uraganskih pola sata u kojem su Mario Mandžukić i Antoine Griezmann srušili Almeriju jedna je od glavnih priča u Madridu, barem onom dobrom dijelu Madriđana kojima je Atletico na srcu. Mandži je realizirao 11-erac, a onda je dva puta asistirao Francuzu za 3:0.

Ponovo se nakon te utakmice aktualizirala priča o sjajnom dvojcu koji je tek ovog ljeta zaigrao skupa. I do danas su zabili čak 37 pogodaka u svim natjecanjima!

Mandžukić je u ovih šest mjeseci 32 puta igrao za Atletico, a statistika mu ej fenomenalna – 20 pogodaka i pet asistencija. U Primeri je hrvatski napadač postigao 12 pogodaka, u Kupu kralja dva i jedan u Superkupu, onaj debitantski koji je srušio Real. U Ligi prvaka je Mandžo zabio čak šest puta i dva je gola od rekorda Diega Coste i Vave koji su u tom natjecanju zabili najviše – osam. Recimo i kako je bivši napadač Bayerna već zabio i Realu i Barceloni.

Ako je Mandžo stigao umjesto Diega Coste, onda je Griezmann bio zamjena za Davida Villu. I to je bio pogodak jer mladi je Francuz već zabio 14 pogodaka u prvenstvu, dva u Ligi prvaka i jedan u Kupu.

Diego Costa je sam zabio 36 pogodaka u svim natjecanjima prošle sezone. Ova dvojica su ga već premašila, ali sumnjamo da će ga netko pojedinačno dostići. Bila je to sezona u kojoj je Atletico otišao do finala Lige prvaka i osvojio je naslov španjolskog prvaka. Ove godine će ga teško obraniti, no Mandžinih 20 pogodaka već u veljači je uistinu sjajno postignuće u debitantskoj sezoni.

Mediji i navijači obožavaju ovaj dvojac, toliko da legenda kluba Fernando Torres priliku čeka s klupe iako je u prvim minutama zabijao Realu i Barceloni.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider