Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'Provod u Londonu preskup za Dinamo' by Andrija Jarak

'Londonski san', ako ga je uopće i bilo, trajao je samo dvadesetak minuta. A Dinamovo gostovanje na Otoku, obilježile su tri stvari...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prva i najvažnija - u nogometu je sve manje iznenađenja. Momčad koja vrijedi pet milijuna nečega, ne može igrati protiv momčadi koja vrijedi 100 (eura ili funti - svejedno). Čast Cluju i BATE Borisovu, no pitanje je kad će to netko ponoviti. 

>> FOTO: Bilić i Dudu zajedno gledali debakl Dinama

>> Liga UEFA: Dinamo pregažen u Londonu

Druga - White Hart Lane je najružniji stadion na kojem sam bio (Maksimir je izvan kategorije), a vidio sam ih nekoliko. Osiguranje pretjerano rigorozno (nema odlaska na WC u poluvremenu), a kvart u kojem se nalazi bolje je zaobići u širokom luku. Nabildani tetovirani tipovi koji pljuju na svakom zidu oronulih kuća, specijalci na konjima, trećorazredni fast food s agresivnim prodavačima. Scorsese bi dao milijune za takvu scenografiju. 

Treća - Bad Blue Boysi. Po tko zna koji put održali su predavanje iz navijanja i na kraju zbog te silne navijačke energije doživjeli 'standing ovation' prepunog stadiona. Ali…. Pet luzera koji su popili pivo previše zapalili su baklje i žestoko se potukli s osiguranjem. Šteta, jer ovaj put je izostao cjelokupan repertoar mržnje, pjevalo se samo i isključivo o Dinamu. Sve pet, ali dvije baklje završile su u svim izvještajima s utakmice. Petorica su privedena. Baš me zanima hoće li ih sama Udruga izolirati, jer su ponajprije osramotili njih. Pameti (ta petorica) očito nemaju, jer su ničim izazvani pokvarili gostovanje koje je svakom navijaču uvijek bilo stvar prestiža. 

London je inače divan, ali ako imaš love. Trećorazredna kava u pubu je 60 kuna, a čim sjedneš u taksi pozdravi se s 200 'kunića'...  O ručku ili večeri ne treba trošiti riječi. Promet je katastrofa. Od hotela do stadiona vozili smo se dva sata, iako je predviđeno vrijeme bilo četrdeset minuta. Sjetio sam se i svih onih kojima je skupa kava na Stradunu od 15 kuna ili koji tvrde da su londonski hoteli bolji od naših. Smiješno. Samo za razliku od nas, oni se ne srame sebe i na sva usta hvale svoje. Muzeji rade non stop, na svakom koraku pričaju o slavnoj prošlosti. 

Fanatično vole nogomet. Kad je sinoć Modrić izlazio iz igre ustao je cijeli stadion. Uključujući i svečanu ložu u kojoj nitko nema ispod par milijuna. Majstor je majstor, a Luka osim igračke genijalnosti, ima isti takav kućni odgoj. Englezi su to brzo prepoznali. O utakmici neću razglabati, jer ima puno ljudi koji su plaćeni i kvalificirani za taj posao. Tko je trebao igrati zadnjeg veznog, jesu li dva napadača bila bez podrške vezne linije…….Pet ne može protiv sto?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider