Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Stara dama' u formi

VIDEO Juve okrenuo Fiorentinu i slavio u derbiju, Mandžo opet zabio!

U susretu 16. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je u Torinu pobijedio Fiorentinu 3-1, a drugi pogodak za torinsku 'Staru damu' zabio je hrvatski napadač Mario Mandžukić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica je započela 'uraganski' i nakon šest minuta rezultat je bio 1-1. Gosti su poveli u trećoj minuti golom Josipa Iličića iz jedanaesterca nakon što je Giorgo Chiellini oborio Filippa Bernardeschija. Bio je to prvi pogodak kojeg je Gianluigi Buffon primio u ligi nakon 434 minute. Posljednji pogodak Juventusu je zabio Empoli prije više od mjesec dana, a Juve je dobio tu utakmicu 3-1.

Svega tri minute kasnije Juve je izjednačio. Patrice Evra je ubacio, a Cuadrado udarcem glavom iznenadio Cipriana Tatarusanua. Ostatak prvog dijela donio je nešto mirniju igru i u prvih 45 minuta više nije bilo golova. U drugom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja do 80. minute kada je Mandžukić svojim četvrtim golom u prvenstvu doveo domaćine u vodstvo. Dybala je pucao, Tatarusanu obranio, a Mandžukić odbijanac pospremio pod gredu. Šest minuta kasnije Mandžukić je napustio teren, a umjesto njega u igru je ušao Alvaro Morata. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Paulo Dybala u sudačkoj nadoknadi.


Juventus vs Fiorentina 2-1 Mario Mandzukic Goal... by ilir-mujoviq

Nikola Kalinić i Milan Badelj su odigrali cijeli susret za 'viole', dok Ante Rebić nije ulazio u igru.

U nedjelju je odigran i derbi između Napolija i Rome, a završio je bez 0-0. Bio je to razočaravajući ogled bez pogodaka, ali i pravih prilika. Napoli je tek u završnici susreta imao dvije poluprilike, dok Roma niti jednom nije ozbiljno ugrozila suparnička vrata. Ivan Strinić nije nastupio za Napoli. Napoliju je to bila druga utakmica u nizu bez pobjede, dok Romina 'mini-kriza' traje već četiri kola. Zanimljivo, bio je to njihov prvi međusobni susret u posljednje 24 utakmice koji je završio bez golova.

Razočarali su i nogometaši Milana nakon što su na San Siru odigrali 1-1 protiv 'fenjeraša' Serie A Verone. Milan je poveo u 52. minuti golom Carlosa Bacce, no svega četiri minute kasnije Nigel de Jong je zaradio crveni karton skrivivši jedanaesterac. Kazneni udarac je realizirao Luca Toni. Brojčano slabiji Milan nije uspio pobijediti posljednju momčad lige zbog čega će trener Siniša Mihajlović ponovo biti na udaru kritika. Milan je u zadnja četiri kola upisao samo jednu pobjedu i na sedmom je mjestu ljestvice.

Empoli je pobijedio Carpi 3-0 popeo se na deveto mjesto ljestvice čime je došao u priliku boriti se za izlazak u Europu. Golove su zabili Massimo Maccarone (46, 61) i Riccardo Saponara (51). Marko Livaja je za Empoli igrao od 64. minute.

Chievo je slomio Atalantu pobijedivši 1-0 golom Valtera Birse u 76. minuti. Gosti su utakmicu zaključili s dva igrača manje. U 66. je 'pocrvenio' Nicolo Cherubin (66), a u sudačkoj nadoknadi Jasmin Kurtic.

Kolo će u ponedjeljak zatvoriti Lazio i Sampdoria.

Na ljestvici vodi Inter sa 36 bodova, Fiorentina i Napoli imaju po 32 boda, a Juventus se popeo na četvrto mjesto sa 30 bodova. Roma je peta sa 29 bodova.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider