Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lov na Ligu prvaka

Treći Hrvat u Juventusu: Dva igrača Reala zamjene za Pogbu

Talijanski i španjolski mediji raspisali su se o pregovorima Real Madrida i Juventusa oko dvojice veznih igrača Madriđana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventus traži zamjenu za Paula Pogbu i navodno je pokucao na vrata Florentina Pereza, a veza je bio Zinedine Zidane, bivši igrač Juventusa i sadašnji trener Reala. Predsjednik i trener Reala odlučili su saslušati Talijane koji su izrazili zanimanje za dvojicom veznih igrača Reala – Iscom i Mateom Kovačićem.

Tuttosport piše da je Isco prva Juventusova opcija, ali „stara dama“ bi navodno bila zadovoljna i s Kovačićem, kojeg trener Juventusa Massimiliano Allegri iznimno cijeni, dok je kod Zidanea na "kliskom terenu" i mogao bi ovog ljeta napustiti Bernabeu. Iako se kao Pogbine zamjene još spominju Matuidi, Payet, Nasri i Oscar, Allegri najviše želi Isca ili Kovačića, piše talijanski sportski dnevnik. 

Juve je već potrošio velike novce na Gonzala Higuaina, Miralema Pjanića, Marku Pjacu i Marija Leminu, no financijski odlično stoji i može se priuštiti dovođenje novih pojačanja.

Talijani su rekordnim transferima Paula Pogbe u Manchester United i Alvara Morate Realu uprihodili golema sredstva, koja su odmah preusmjerili u nova pojačanja, no veliki novac akumuliran je i zaradom u prošlim sezonama Lige prvaka te povećanim prihodima nakon izgradnje novog stadiona, koji je sa svojim brojnim sadržajima postao prava tvornica novca.

Juventusu bi mogla kapnuti u kasu i značajna sredstva od moguće prodaje Leonarda Bonuccija, koji je na meti brojnih velikih klubova, no taj novac nije neophodan „bianconerima“.

Aktualni prvak Italije slaže momčad s kojom će napasti Ligu prvaka, što mu je glavni cilj u novoj sezoni. Juventus je uz gore nabrojane igrače doveo i Danija Alvesa besplatno iz Barcelone te Medhija Benatiju na posudbu iz Bayerna. Isco ili Kovačić bili bi šlag na, u Juventus se nadaju, šampionskoj torti. Uz Marija Mandžukića i Pjacu, Kovačić bi bio treći Hrvat u Juventusu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider