Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako ga zadržati?

Bilić na mukama: Juve i Atletico kucaju na vrata, talentiranog braniča žele što prije

Slavenu Biliću i njegovu West Bromwich Albionu zasad ide odlično.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slaven Bilić s West Bromwich Albionom radi odličan posao. Poslije 12 kola vodeći su na ljestvici Championshipa, s dva boda više u odnosu na drugoplasirani Leeds.

Zasad sve ide u smjeru zacrtanog klupskog cilja uoči početka sezone, a to je osvajanje jedne od prvih dviju pozicija i izravan plasman u Premierligu.

Dobre igre West Bromwicha privlače pozornost platežno moćnijih klubova, i onih iz Premierlige i onih iz ostatka Europe.

Može igrati na svim pozicijama u obrani

Jedan od igrača koji ove sezone igra sjajno jest 19-godišnji Nathan Ferguson.

Riječ je o mladiću koji može igrati na svim pozicijama u obrani - kao stoper, desni bek ili lijevi bek.

Zbog njegove polivalentnosti Bilić ga obožava, a u dosadašnjem dijelu sezone upisao je 11 nastupa, od čega sedam na lijevom beku i četiri kao desni bek.

Engleski mediji pišu kako su za Fergusona zainteresirani Juventus i Atletico Madrid.

Oba ova kluba pokušat će iskoristiti situaciju u kojoj se našao WBA, odnosno činjenicu da još uvijek nemaju dugoročni ugovor s Fergusonom. Preciznije rečeno, on je svoj prvi profesionalni ugovor potpisao u prosincu 2017. i taj ugovor vrijedi do ljeta 2020. godine.

Bilić mu dao priliku koju je sjajno iskoristio

Inače, Ferguson je dijete West Bromwicha, prije nekoliko dana proslavio je 19. rođendan, a u klubu je već punih 10 godina. Ovog ljeta je prebačen iz mlade momčadi u seniore i Bilića je oduševio na prijateljskim utakmicama, pa je odmah od početka dobio i priliku u Championshipu. Objeručke je zgrabio šansu koja mu se ukazala i sad, u kakvom god izdanju Bilić slagao obranu za prvenstveni dvoboj, zna se da će Ferguson biti neizostavni član na jednoj od pozicija.

Najveći je problem taj što će za nešto više od dva mjeseca ući u posljednjih šest mjeseci aktualnog ugovora i svi zainteresirani klubovi (osim Juvea i Atletica spominju se Crystal Palace, Marseille i Tottenham) nadaju se da dogovor Fergusona i West Bromwicha neće biti postignut te da će talentiranog braniča moći dovesti na ljeto besplatno, ili već ove zime za neku simboličnu odštetu.

Bilo koji od ta dva scenarija bio bi prava katastrofa za Bilića i WBA...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider