Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dugo čuvali "nulu", ali...

Juventus "bombom" Higuaina slomio Modre, Dinamo ispao bez boda i - gola!

Na oproštaju od Europe za ovu sezonu Dinamo nije uspio izvući ništa više od pristojnog poraza.

U šestom kolu skupine H Lige prvaka Juventus je pobijedio Dinamo s 2:0 i time pečatirao prvo mjesto. Zajedno s Juveom u osminu finala će i Sevilla koja u Francuskoj izdržala sve nalete Lyona (završilo je 0:0) kojem ostaje utjeha u plasmanu u Europa ligu.

Ivajlo Petev iznenadio je s početnim sastavom, postavivši u sredinu terena trojac tinejdžera - Bojana Kneževića, Amera Gojaka te Nikolu Mora, najmlađeg od njih kojemu je ovo bio debitantski nastup u Ligi prvaka i europskim natjecanjima uopće.

I to nije uopće loše izgledalo. Dapače, Modri su u prvom poluvremenu vrlo dobro parirali talijanskom prvaku, a kad bi u obrani ponešto i procurilo, spašavao je odlični Dominik Livaković.

Livaković spašavao u prvom poluvremenu

Već u šestoj minuti Gonzalo Higuain je bio sam pred Livakovićem, ali vratar Modrih sjajno brani njegov šut i sprečava da utakmica krene u neželjenom smjeru za Dinamo.

U 32. je Mario Mandžukić lažnjakom poslao "po ćevape" Josipa Pivarića i ubacio u peterac gdje Miralem Pjanić skače i puca glavom, ali ravno u dobro postavljenog Livakovića. Bosansko-hercegovački reprezentativac zaprijetio je i u 41. minuti iz slobodnog udarca, pucao je preko živog zida, ali se Livaković ispružio i odbio loptu.

Što se tiče Dinamovih napadačkih akcija iz prvog poluvremena, ostalo je sve na pokušajima Soudanija i Fernandesa, a Čileanac je u 35. minuti upravo nakon što mu je Alžirac ostavio povratnu loptu bio u solidnoj prilici za šut s 18 metara, ali premlako je to učinio i nije bilo problema za Neta.

Tijekom odmora ni Massimiliano Allegri ni Petev nisu ništa mijenjali u sastavima, a već u uvodnim minutama bilo je jasno kako je Juve malo dodao gas. Dignuli su ritam, lopta im je išla sve brže i Dinamo im je sve teže parirao. Ipak, Stara dama nije povela iz neke izrađene akcije nego iz spleta, za njih sretnih okolnosti.

Izdržali sve do majstorske reakcije Higuaina

Igrala se 52. minuta kada je Mario Lemina zakomplicirao jednu situaciju na rubu šesnaesterca, ali je uspio iščeprkati loptu koja se sretno odbila do Gonzala Higuaina, a ovaj iz prve puca i neobranjivo pogađa. Ništa tu nije mogao Livaković...

Još je nekoliko minuta nakon tog pogotka potrajao pritisak Juventusa da bi onda domaćini ipak malo digli nogu s gasa, a Dinamo pokušavao složiti nekakvu suvislu akciju iz koje bi mogao ugroziti Neta.

Potvrda pobjede domaćeg sastava stigla je u 73. minuti. Pjanić je izveo korner, a na prvoj vratnici najviši u skoku bio je Daniele Rugani koji glavom matira Livakovića. Zaspala je obrana Modrih kod ovog gola...

Do kraja utakmice treba izdvojiti povratak Paula Dybale nakon ozljede, zaigrao je Argentinac zajedno s Mandžukićem i Higuainom, ali u tih 10-ak minuta koliko su zajedno proveli na terenu nisu uspjeli pronaći put do mreže.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider