Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nesporazum

Tko se tu prevario? HNS objasnio 'demantij' Juventusa

Dragulj hrvatskog nogometa neće moći pomoći reprezentaciji večeras u Skadru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na svojoj službenoj stranici Juventus je demantirao navode Hrvatskog nogometnog saveza vezane uz zdravstveno stanje Marka Pjace.

"Pregled je isključio frakturu lijeve fibule. Pjaca je danas prošao novu magnetsku rezonancu i otkrivene su modrice na distalnom dijelu lijeve fibule, ali bez dokaza lomljenja. Markovo stanje ćemo i dalje pratiti, a prognoza će biti bolje definirana u narednim danima", javljaju Talijani.

Podsjetimo, HNS je prilikom objave da je i Pjaca otpao za Kosovo i Finsku naveo kako je pregled magnetskom rezonancijom pokazao infrakciju fibule tj. napuknuće lisne kosti. No iz saveza je stiglo objašenjenje kako je došlo do nesporazuma.

''Dok je Juventus s razlogom demantirao netočne navode talijanskih medija o frakturi fibule (što Savez nikada nije spominjao), a koji su proizašli iz loše, neoprezno i neodgovorno prevedenog termina "infrakcija", dio hrvatskih medija požurio je dovesti u pitanje dijagnozu liječničke službe Hrvatskog nogometnog saveza odnosno težinu Pjacine ozljede.

Ponavljamo, pregled magnetskom rezonancijom jasno je pokazao infrakciju fibule, o čemu je Hrvatski nogometni savez odmah obavijestio javnost. Ništa od toga Juventus nije demantirao, niti bi mogao, jer pregled MR-om pokazao je upravo to. Osim u dijagnozi, Juventusova i HNS-ova liječnička služba u potpunosti su se složili i oko vremena za oporavak, što bi bilo nemoguće kada bi dijagnoze bile različite u smislu težine ozljede.

Takva ozljeda zahtijeva mirovanje, pa iz istog razloga Pjaca ne trenira u Juventusu nakon povratka iz kampa reprezentacije. Iako ozljeda, srećom, nije teška, takve je prirode da onemogućuje Pjacin nastup za Hrvatsku ovoga tjedna, usprkos igračevoj velikoj želji, o kojoj svjedoči i da je unatoč boli stigao na okupljanje i pokušao odraditi prvi trening'', stoji u objašnjenju na službenoj stranici saveza.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider