Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte što može

VIDEO Hajduk se pojačava: Stigao Kamerunac, a želja je i 'stara ljubav' iz Belgije

Justin Mengolo trebao bi ovih dana i službeno postati novi igrač splitskog Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk pod hitno treba napadača, a čini se kako je jedan već na Poljudu. Justin Mengolo i službeno bi trebao postati novi igrač Hajduka nakon što prođe liječnički pregled. Sve je već dogovoreno i ovaj bi 22-godišnjak trebao biti novo rješenje za 'tupi' napad Damira Burića.

Podsjetimo, Burić već tjednima u napada gura Nikolu Vlašića kojem to nije prirodna pozicija. Trener Hajduka ne vjeruje Antonu Maglici u odsustvu prvog napadača Francka Ohandze kojeg vjerojatno zbog ozljede neće biti do kraja sezone. Također, čini se kako je uprava Hajduka napravila veliku grešku kada je u Belgiju pustila ljubimca navijača Tomislava Kiša.

Mengolo na Poljud stiže kao slobodan igrač. Do ljeta je bio član Universitatee iz Cluja, kluba koji je ispao u drugi rang rumunjskog nogometa. Brzonogi napadač stiže besplatno, ali je upitno u kakvoj je fizičkoj spremi budući da nije igrao mjesecima. Igra bolje lijevom nego desnom, a više je krilni napadač nego klasična 'devetka'.

U Hajduku se nadaju kako će ovaj put imati više sreće s Kameruncima jer Ohandza je nakon sjajnog početka sezone upao u velike probleme s ozljedama kojima se ne vidi kraj. No, moguće je da u klub stigne i puno veće ime. Navodno je želja na zimu dovesti Ivana Santinija iz Standarda. Vidjet ćemo koliko je to realno jer Santini je prošle sezone bio hit napadač u Belgiji.

U ovoj sezoni mu baš ne ide odnosno u Liegeu ne dobiva priliku kakvu možda zaslužuje. Zabio je četiri pogotka, ali u posljednjih osam utakmica startao je tek jednom i ušao s klupe još dva puta. Santinija nije Hajduk uspio dovesti prije četiri godine kada je otišao u Freiburg, pa se na Poljudu nadaju kako će ovaj put imati više sreće. To bi bilo uistinu veliko pojačanje za Hajduk.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider