Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napadač i lijevi bek

Dva nova igrača u Hajduku, Kalinić opet na meti Engleza

Na Poljudu popunjavaju roster za nastavak sezone u HNL-u i Kupu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvojicu novih igrača angažirao je Hajduk posljednjeg dana prijelaznog roka.

Josip Kvesić je 26-godišnji lijevi bek koji dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s turskim drugoligašem Karsiyakom.

Kvesić je prije dvije godine bio pozvan u reprezentaciju BiH kao najbolji lijevi bek tamošnje lige, ali teška ozljeda križnih ligamenata mu je gotovo uništila karijeru.

Drugo ime je Deni Jurić, 19-godišnji napadač koji je stigao iz Sesveta i potpisao dvogodišnji ugovor s Bijelima. Jurić je član U-19 reprezentacije Hrvatske i u Hajduku će za početak igrati u drugoj momčadi koja se natječe u 3. HNL Jug.

S druge strane, možda se u samom finišu prijelaznog roka dogodi i jedan izlazni, veliki transfer.

Kaliniću od siječnja otvorena vrata Premierlige

Kapetan Hajduka Lovre Kalinić na meti je Sunderlanda koji očajnički traži pravo rješenje među vratnicama poslije ozljede prvog vratara Vita Mannonea.

Sunderland Echo piše da je Kalinić jedna od opcija koje razmatra menadžer David Moyes. U igri su navodno i Daniele Padelli iz Torina te John Ruddy iz Norwicha.

Podsjećamo, Kalinić je u siječnju trebao prijeći u Aston Villu, već su bili dogovoreni svi uvjeti (Hajduk je trebao dobiti 6.5 milijuna eura), ali ispriječila se radna dozvola koja bi i ovog puta mogla biti problem jer Lovre nema dovoljan broj nastupa za reprezentaciju u posljednje dvije godine.

Međutim, od 1. siječnja 2017. hrvatskim nogometašima više neće biti potrebna radna dozvola za transfer u Premierligu zbog čega će zainteresiranim klubovima biti znatno lakše dovesti Kalinića.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider