Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare
Nogomet
klopp za Kop!

Prvi dio je obavljen, Engleska bruji: Klopp će opet 'dragati' grb Liverpoola

Nakon što je u nedjelju Brendan Rodgers smijenjen s mjesta menadžera Liverpoola, najčešće ime koje se spominje kao njegov nasljednik je – Jürgen Klopp.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi dio onoga o čemu se već tjednima piše se dogodio. Brendan Rodgers smijenjen je nakon remija u gradskom derbiju kod Evertona i sada se čeka hoće li Jürgen Klopp biti taj koji će naslijediti stručnjaka iz Sjeverne Irske.

Rodgers je napustio Liverpool nakon 122 utakmice. Pobijedio je u njih 63 što je tek 52% uspješnosti. U sezoni 2013/2014 umalo je prekinuo post koji traje od 1990. godine, ali bez naslova je ostao u posljednjih nekoliko kola. Steven Gerrard odigrao je tada sezonu 'labuđeg pjeva', a Luisa Suareza kao najboljeg igrača lige više nije mogao zadržati pred ponudom Barcelone.

Samo Wenger ispred Rodgersa

Ozlijedio se nakon toga i Daniel Sturridge i sve je krenulo po zlu za Rodgersa koji je radio loše transfere i trošio previše novca za nogometaše upitne vrijednosti. Ukupno je u svoje vrijeme potrošio oko 300 milijuna funti, no naslov, kao i u zadnjih 25 godina, na Anfieldu nije osvanuo. Tek deseto mjesto u novoj sezoni nakon osam odigranih kola bilo je previše za američke gazde kluba. Otkaz je to koji se spremao još duže vrijeme.

Zanimljiva je činjenica kako je Rodgers prije otkaza bio trener s drugim najdužim stažem trenutno u Premierligi. Tri godine i 125 dana sjedio je na klupi Redsa, samo je neuništivi Arsene Wenger ispred njega s nevjerojatnih 19 godina na čelu Arsenala.

Jürgen Klopp apsolutni favorit za klupu Redsa

Dok su se u engleskim medijima vrtjele sve ove brojke, u isto vrijeme se vrti i ime, za mnoge već kultnog trenera, Jürgena Kloppa. Reporter BBC-a Ben Smith javlja kako Liverpool ovog tjedna kreće u razgovore s njemačkim trenerom, a on je, po istom izvoru, otvoren za ideju dolaska na Anfield. Kao nasljednici Rodgersa spominju se i Carlo Ancelotti i Frank de Boer, ali čisto da postoji i neki drugi kandidat. Koeficijenti na Kloppa u kladionicama rapidno padaju, a neke su ga, prenose britanski mediji, i maknule iz ponude.

Raspravlja se i o famoznom tijelu u klubu koji jedini u Premierligi ima Odbor za transfere. To se Kloppu ne sviđa, ali neće mu stvarati probleme, piše Telegraph. Posljednjih se tjedana pisalo kako Klopp želi doći na Otok. Navijači Man Uniteda i Arsenala nadali su se kako bi on mogao biti zamjena za vremešne Van Gaala i Wengera, ali sve je bliže Liverpoolu.

Klopp je u Borussiji Dortmund napravio pravi pokret. Navijači su disali s klubom i trenerom koji je bio 'jedan od njih'. Umjesto Žutog zida sada bi mu mogao skandirati legendarni Kop, a Klopp, pisalo se ovih dana, želi takav izazov i takvu situaciju. Kada je s Borussijom gostovao u Liverpoolu u kolovozu 2014., nije se mogao suzdržati i 'podragao' je grb legendarnog kluba, baš kao što to na svakoj utakmici čine igrači. Mnogi upravo taj njegov čin smatraju velikim dokazom da želi trenirati Redse...

Gazde Liverpoola, američka kompanija Fenway Sports Group, ne želi napraviti sapunicu od ove priče. Žele da novi menadžer sjedi na klupi za dva tjedna kada se nastavlja prvenstvo protiv Tottenhama. Hoće li to biti Klopp ili neko drugo, možda i privremeno, rješenje, vidjet ćemo nakon reprezentativne stanke.

Hoće li Jurgen Klopp preuzeti Liverpool?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider