Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kriza u Maksimiru

VIDEO Jurčić objašnjava zašto Dinamo posrće, a Zoran Mamić još uvijek 'jaše'

Momčad aktualnog nogometnog prvaka Dinama u samo tjedan dana ubilježila je dva prilično loša nastupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I dok za potop od Salzburga možda još i postoji objašnjenje, za loš nastup u četvrtfinalu Kupa protiv četvrtoligaša Opatije teško je naći ispriku. Nakon utakmice trener Zoran Mamić bio je razočaran svojom momčadi, a razmišljao je i o ostavci. Dan nakon, u Maksimiru nisu imali komentara.

Evo što Zdravko Mamić misli o najavljenoj ostavci trenera Dinama!

Na kraju opatijske priče, Modri su se spasili debakla, Dinamo je osigurao prolazak dalje , a Zorana Mamića opet je zbunila vlastita momčad.
„Ne znam da li mogu pronaći prave riječi, zbunjen sam, evo ne znam što bih rekao, razočaran sam, tužan sam, ljut sam“, kazao je Mamić.

Što se događa s momčadi koja u domaćem prvenstvu nema previše problema pokušao nam je objasniti i bivši Dinamov trener Krunoslav Jurčić.
„Dinamo svake godine igra kvalifikacije koje život znače i mora biti u formi početkom 7 mjeseca. Svaka momčad kada rano ulazi u formu u 10 i početkom 11 mjeseca ima problema sa tom istom formom i svake godine se događa isto da u ovom periodu dolaze lošije utakmice“, objašnjava Jurčić.

No, Zoranu Mamiću u kratkom su se razdoblju poklopile dvije dosta loše. I upravo zbog te loše igre Mamić je jučer razmišljao o ostavci.
„Ne znam uopće što napraviti. Očigledno je da ovo nije dobro što se događa“, Mamić.

Ostavku na kraju nije dao, a o odlasku trenera danas se nije raspravljalo pod maksimirskim tribinama.
Nekada su treneri u Maksimiru čini se imali puno kraći rok trajanja, no otkada je na klupu sjeo mlađi brat Zdravka Mamića, čelni čovjek kluba čini se ima puno više strpljenje i razumijevanja za rezultatske podbačaje.

„Veliki je problem Dinama što se nije dalo jednom čovjeku kontinuitet rada. Samo kontinuitet rada može donijeti neke rezultate. Sasvim je normalno da se prema Zokiju odnosi sa više respekta i ne vidim tu ništa čudno“, komentira Jurčić.

Tjedan pred „modrom“ momčadi neće biti ništa lakši. Već ovog vikenda očekuje ih gostovanje na Parku mladeži protiv Splita, a onda im u goste stiže Salzburg.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider