Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Možemo dobiti Hajduk"

Jurčeviću Rudeš pokvario feštu: "Dinamo će iduće sezone biti još bolji"

Reporter Nove TV Milan Stjelja razgovarao je s trenerom Dinama poslije izgubljenog dvoboja u Kranjčevićevoj ulici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikola Jurčević i Dinamo poraženi su od Rudeša u sklopu 35. kola HNL-a, u dvoboju koji je za Dinamo bio revijalan s obzirom da su i prije početka znali da su prvaci, zahvaljujući vikend kiksevima Rijeke i Hajduka.

S trenerom Modrih neposredno nakon poraza od Rudeša razgovarao je reporter Nove TV Milan Stjelja.

Koliko je poraz pokvario proslavu naslova?

"Prvo bih htio reći da je jako važna stvar to što smo postali prvaci Hrvatske i vratili naslov u Zagreb. Međutim, drukčije smo zamišljali ovaj dan, imali smo veliku motiviranost svih igrača. Imali smo dominaciju i puno šansi, a gol smo primili iz jednog jedinog udarca na gol. Imali smo i dosta problema s ozljedama prije utakmice, igrali smo bez Sose i Benkovića, a Olmo nije spreman. Tokom utakmice su se ozlijedili i Doumbia i Ćorić. Kada već lopta nije htjela u gol u najmanju ruku smo mogli odigrati 0:0", izjavio je Jurčević u Dnevniku Nove TV.

"Piše se i pamti to što smo prvaci Hrvatske, to je strahovito bitno. S druge strane, nismo zadovoljni način na koji izgledamo i moramo se mobilizirati za ono što slijedi", svjestan je Jurčević kojemu je ovo prvi naslov prvaka u samostalnoj trenerskoj karijeri.

"Jako bitna stvar mi je ova prva trenerska titula, ali zbog okolnosti koje su nas pratile u zadnje dvije-tri utakmice malo je ta titula izgubila svoj sjaj. Naravno da to ostaje zapisano, ja sam upisan kao trener iako bih upisao i velike zasluge bivšem treneru Mariju Cvitanoviću. Bilo bi puno ljepše da smo pobijedili, ali što je tu je."

Jurčević ima mogućnost ispraviti dojam u finalu Kupa osvajanjem duple krune.

"Taj Kup nam je sad jedna šansa da popravimo dojam. Ja mislim da možemo pobijediti Hajduk, treba biti realan i reći da su i naši rivali imali kikseva, svi oni su izgubili od ovog Rudeša. Kup je posebna utakmica, obostrana motivacija, veliki derbi, mi imamo jedan ogroman motiv da popravimo ovaj dojam."

Dinamo će kao prvak igrati kvalifikacije za Ligu prvaka. Ako već ne može u to natjecanje, može li barem se plasirati u Europsku ligu?

"Iako u ovom trenutku to ne izgleda preoptimistično, ja sam optimist jer znam da će biti dolazaka kvalitetnih igrača, pojačat ćemo se u svim linijama. Siguran sam da ćemo iduće sezone gledati još bolji Dinamo i da će se promijeniti ova slika kakva sad postoji o Dinamu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider