Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pogledajte proslavu!

VIDEO Juniori Dinama sredili Bayern za prvu pobjedu u Ligi prvaka

Mladi nogometaši zagrebačkog Dinama pobijedili su u Munchenu vršnjake iz Bayerna 2-1 u susretu 2. kola F skupine juniorske Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad Marija Cvitanovića pokazala je sjajnu predstavu i zasluženo je slavila protiv njemačkog velikana. Dinamo je poveo u 5. minuti golom Ivana Božića iz jedanaesterca nakon što su Bavarci oborili Josipa Brekala. U 18. minuti 'modri' su povisili na 2-0, a strijelac je bio Brekalo na asistenciju Bojana Kneževića. Devet minuta prije kraja utakmice Branimir Kalaica je dobio crveni karton što je Bayern iskoristio i u 84. minuti je Michael Strein smanjio rezultat. U samoj završnici Bayern je mogao izjednačiti, no Adrian Šemper je dva puta sjajno reagirao.

Za Bayern je do 78. minute igrao Dominik Martinović, 18-godišnji napadač koji je ponikao u redovima Stuttgarta, a igrao je u njemačkoj U15 i U16 reprezentaciji. Svojedobno je nastupio i u sastavu Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj na turniru "Best of Cup", gdje su ga zapazili i skauti iz Hrvatske, ali se Dominik za sada odlučio igrati u njemačkom dresu.

 

[UEFA YOUTH LEAGUE] Juniori Dinama upisali su 2:1 pobjedu protiv Bayerna! Bravooo! :)UYL, 2nd round: Bayern - Dinamo 1:2 (Božić, Brekalo)

Posted by Nogometna Škola Dinamo on Tuesday, September 29, 2015

Dinamu je to prva pobjeda u skupini nakon što je u prvom kolu poražen kod kuće od Arsenala 0-2, dok je Bayern upisao i drugi poraz nakon što je u Pireju izgubio od Olympiakosa 0-1.

U drugom susretu iz ove skupine u Londonu se sastaju Arsenal i Olympiakos.

U juniorskj Ligi prvaka nastupaju nogometaši 1997. godišta te mlađi, uz pravo nastupa trojice iz '96. godišta.

REZULTAT

Bayern - DINAMO 1-2
Arsenal - Olympiakos

LJESTVICA:

1. Arsenal 1 1 0 0 2-0 3
2. Olympiakos 1 1 0 0 1-0 3
3. DINAMO 2 1 0 1 2-3 3
4. Bayern 2 0 0 2 1-3 0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider