Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Život u oblacima

Zvijezda Man. Uniteda brutalno iskrena: To je već postalo 'bolesno'...

Veznjak Manchester Uniteda Juan Mata kritički se osvrnuo na intencije u modernom nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juan Mata brutalno je iskreno opisao život današnjih profesionalnih nogometaša u Engleskoj.

„Ponekad mi se čini da živimo u oblacima. Uspoređujući nas sa ostatkom društva, zarađujemo nevjerojatne, apsurdne svote“, iskreno je priznao veznjak Manchester Uniteda u razgovoru za španjolske medije.

Mata je prešao na Old Trafford iz Chesleaja 2014. za 47 milijuna eura, uz tjednu plaću od preko 190.000 eura.
„U odnosu na ostale igrače sličnog renomea u Engleskoj, to je sasvim uobičajen iznos. No, ako ga kompariramo s 99.9 posto igrača u Španjolskoj i ostatku svijeta, to je 'bolesna' zarada“, kaže Mata dodajući da razumije kritike mnogih navijača i ljubitelja nogometa kako je nogomet komercijaliziran do krajnjih granica, te da mnogi mladi nogometaši postaju iznimno arogantni čim stupe u svijet profesionalaca.

„Poslovni dio nogometa doveo je do toga da se čini kako su vlasnici klubova važniji od navijača. Svaki nogometaš misli da je 'Diego Maradona' kada potpiše za veliki klub. To nam se svima događa, međutim, sve češće to vidim i kod mladih igrača. Sve je više klinaca koji misle da su rock zvijezde; oblače se ekstravagantno, voze skupe automobile... Ponekad vam dođe da ih odvučete na stranu i očitate im bukvicu.“

Mata ističe da ne uživa u poslovnoj strani nogometa, da još uvijek voli nogomet, da se voli natjecati i trenirati.
„Prihvatio bih smanjenje plaće ako bi se smanjio udio biznisa u nogometu. Na ovoj razini svim smo tako dobro plaćeni da pomislimo kako i nije neka razlika između X i X+3“, zaključio je španjolski veznjak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider