Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nešto se kuha

VIDEO Dinamov talent na meti velikana: 'To je dokaz da se moj trud isplatio'

Trener Dinama Zoran Mamić otkrio je da Josipa Brekala žele najveći europski klubovi.

Tek mu je 17 godina, još pokušava uskladiti obaveze u Dinamu i srednjoj školi, a stručnjaci mu prognoziraju veličanstvenu karijeru. Josip Brekalo nova je senzacija Dinamovog omladinskog pogona koji je prošlog tjedna svoj prvi seniorski pogodak zabio u derbiju s Hajdukom.

U prvom svom velikom derbiju, mrežu Hajduka naciljao je već nakon stotinjak sekundi. Bio je to veliki trenutak za mladog Brekala, ali i za Dinamove čelnike. Bila je to nova potvrda njegove iznimne kvalitete.
"To je dosad moje najljepše iskustvo ovdje. Taj gol mi zaista puno znači. Zabiti tako mlad u derbiju velika je stvar o kojoj svi sanjaju. Meni se ta želja ispunila i nadam se da neću na tome stati", kaže mlađahni nogometaš Dinama.

A kada rođeni Zagrepčanin sa samo 17 godina zabije Hajduku, onda je jasno da je na nogometnom nebu zasjala nova zvijezda.
"Pokušavam se što bolje nositi s tim. Nekad nije lako, ali mislim da je to sve normalno i da će proći.

Tko igra tu neku glavnu ulogu baš upravo što se toga tiče? Obitelji ili...?
"Obitelj naravno. Otac, majka..."

Što kažu?
"Savjetuju me kako da se ponašam, kako da ostanem čiste glave, da se ne uzdignem, da ne mislim da sam ne znam što napravio u životu. I dalje je svaki dan za mene novo dokazivanje i treba samo nastavit radit."

Nađe li se onda uopće vremena za školu i učenje?
"Pa nije lako. Doista imam malo vremena i za učiti i za školu, ali profesori mi izlaze u susret."

Ali ga zato ne štede suigrači iz svlačionice. Kao najmlađi zadužen je za nošenje vode i slične zadaće.
"To mi je na čast jer ne može svatko sa 17 godina konkurirati u prvoj ekipi, tako da nije problem nositi vodu, samo neka sam tu."

A da što duže ostane u Dinamu želi i trener Zoran Mamić, koji je otkrio kako Brekala žele najveći svjetski klubovi poput Arsenala. O tome već otvoreno pišu engleski mediji.
"U svakom slučaju da godi. To mi je dokaz da se sav moj trud isplatio. Što da kažem? Nastavit ću dalje radit da ostvarim sve svoje ciljeve."

Ima li žurbe, izlazak u inozemstvo?
"Pa ne znam, nemojte me to pitat ha,ha..."

A ovoga ljeta još ga očekuje EURO za U-19 reprezentaciju, na kojem će, nema sumnje, ponovno iskazati sve svoje kvalitete.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider