Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'nastavit ćemo rast dok...'

Josep Bartomeu ostaje predsjednik Barcelone: Najavio još veće stvari

Josep Maria Bartomeu ostaje predsjednik katalonskog nogometnog diva Barcelone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tako su izglasali članovi kluba minule subote na predsjedničkim izborima. Bartomeu, koji je u siječnju prošle godine naslijedio Sandra Rosella nakon afere oko Neymarovog transfera, je uvjerljivo slavio ispred svog najvećeg kandidata Joana Laporte. Bartomeu je dobio 54.63 posto glasova, a Laporta 33.03.

Preostala dvojica kandidata nisu dobili previše povjerenja klupskih članova, pa je tako Agusti Benedito dobio svega 7.16 posto, a Freixa 3.7 posto glasova. Recimo i da je 1.07 posto listica bilo prazno. Na izbore je izašlo 109 367 članova kluba.

"Nastavit ćemo rast i dat ćemo Luisu Enriqueu i njegovom trenerskom osoblju najbolje uvjete i najbolje igrače. Nastavit ćemo rasti i razvijavi La Masiju na najbolji mogući način. Nastavit ćemo rast dok klub ne postane najbolji na svijetu i u ženskom sportu. Nastavit ćemo rast kako bi Espai Barca postao najbolji sportski kompleks na svijetu. Nastavit ćemo rast dok ne postanemo najbogatiji klub svijeta", rekao je između ostaloga Bartomeu u svom pobjedničkom govoru.

Poraženi Joan Laporta priznao je poraz, no i dalje ne odobrava smjer u kojem Bartomeu vodi Barcelonu.

"Čestitam pobjednicima i želim reći da postoje dva načina kako se vodi veliki klub. Ovo je jedan od njih u kojem je Katar uništio La Masiju. Ja sam demokrat i priznajem poraz. Bilo je premalo debata u ovoj kampanji, no znali smo da neće biti lako vratiti se u klub".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider