Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izmaklo kontroli

Hoće li Mourinho uopće voditi svoju 'posljednju' utakmicu?

Mediji na Otoku su uvjereni, bliži se kraj drugoj epizodi Josea Mourinha na klupi Chelseaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok je Slaven Bilić pravi hit Premierlige i čovjek kojem tek pobjeda nad Manchester Unitedom nedostaje za povijesni skalp pet velikih klubova u polusezoni, s druge strane Jose Mourinho proživljava uvjerljivo najgore razdoblje u sjajnoj i trofejima bogatoj karijeri.

Upravo su Bilić i West Ham prošlog vikenda bili posljednji koji su slavili protiv Chelseaja u prvih 10 kola prvenstva. A takvih je bilo čak petero! Zato je aktualni prvak na sramotnom 15. mjestu s tek 11 bodova, duplo manje od vodećeg Manchester Cityja.

Neki su tabloidi na Otoku već razvalili naslovnice s porukom kako je Portugalac bivši. Mirror je donio veliki naslov 'Gotov' ('Finished') i navodne reakcije igrača koji misle kako uskoro ostaju bez šefa. Nije im, tvrdi isti, izvor, jasno njegovo nervozno ponašanje i konstantni napadi na suce.

Pitanje je hoće li Mourinho uopće smjeti voditi utakmicu protiv Liverpoola sljedeće subote na Stamford Bridgeu. S druge strane ovaj put će mu biti Jürgen Klopp, čovjek koji ga je uništio u polufinalu Lige prvaka i dovršio njegov put u Realu. Hoće li se isto dogoditi i sada?

Slijedi nova kazna, ali i nešto više

No, na Upton Parku Mourinho je isključen i nova suspenzija mu sigurno slijedi. Pitanje je samo kada će biti objavljena odnosno hoće li je klub odgoditi žalbom. Tijekom pauze između poluvremena Mourinho je upao u prostoriju suca Jonathana Mossa te mu navodno poručio da je 'Arsene Wenger bio u pravu kada je rekao da je je**** slabić'.

Nakon toga nije htio napustiti prostoriju, a takvo je ponašanje za Englesku potpuno neprihvatljivo. Mourinho se žalio na poništeni gol Fabregasa i dva žuta kartona zbog kojih je Nemanja Matić morao iz igre. No, njegova reakcija je bila potpuno izvan kontrole.

Loši rezultati nadovezali su se na osudu javnosti nakon potpuno nepotrebnog skandala i napada na klupsku liječnicu, a sad je stigao i rat protiv sudaca koje često voli optuživati za poraze. To će Portugalcu donijeti samo nove suspenzije (već je ove sezone jednom kažnjen zbog izjave kako se suci boje svirati penale za Chelsea), a koji je smisao imati trenera koji ne može voditi momčad na utakmicama.

Kad ne ide, raspad

Kako sada stvari stoje, ama baš ništa ne ide u prilog Joseu Mourinhu. Abramovič je tražio da se nekako ispriča Evi Carneiro i smiri englesku javnost, no ovaj je to odbio. Sada je ušao u rat protiv svih, baš kao i u jednom dijelu epizode u Realu. To je siguran put prema odlasku i kluba u kojem se nadao biti godinama. Problem je što kad stvari krenu nizbrdo Mourinho počne uništavati sve oko sebe, zato nigdje nije ostao duže od tri godine i zato nigdje nije stvorio tzv. dinastiju s kojom bi vladao duže vrijeme.

ESPN već piše kako je ostvario prve kontakte s ljudima iz Intera, gdje još uvijek uživa status božanstva. Dolazak i skidanje Juventusove dinastije s trona bio bi scenarij koji bi mu donio novi život, ali to su tek špekulacije. Navodi se i njegov navodni kontakt s čelnicima PSG-a, što je također moguća opcija za nastavak uspješne karijere.

Ovo su prijelomni trenuci za Mourinhov nastavak braka s Chelseajem. Ne znamo hoće li i pobjeda protiv Liverpoola ovog vikenda biti dovoljna za spašavanje ljubavi. A prije svega pet mjeseci Chelsea je slavio naslov…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider