Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će ludnica

Još malo do velikog božićnog, nogometnog i navijačkog spektakla u Zagrebu

Bliži se 29. prosinca, dan kada će se u KC Dražen Petrović održati humanitarni spektakl u kojem će se MNK Futsal Dinamu suprotstaviti momčad Nordic Starsa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad je sastavljena od zvijezda nordijskog i europskog futsala te dolazi u Zagreb uveličati feštu povodom kraja jesenskog dijela sezone. Podsjećamo, cjelokupni prihod utakmice namijenjen je vukovarskim obiteljima slabijeg imovinskog stanja.

Goste će s klupe voditi naš proslavljeni trener i bivši izbornik hrvatske reprezentacije, Mićo Martić. U svojoj bogatoj igračkoj i trenerskoj karijeri ostavio je duboki trag, kako u Hrvatskoj, tako i u cijeloj Europi. S početkom 2013. godine Martić preuzima reprezentaciju Finske koju vodi i danas. Uz njega, stručni stožer Nordic Starsa čine jedan od najpoznatijih baltičkih futsal igrača Vadim Lyaschenko, zatim trener golmana Finske futsal reprezentacije Dušan Matić, po mnogima najveći stručnjak na području treniranja futsal vratara, ujedno i autor knjige „Golman u futsalu“, te Marko Šimurina kao predstavnik momčadi.

Što se same momčadi tiče, vratari su Juho-Matti Savolainen, 23-ogodišnji vratar Tervarita iz Oulua, te ujedno član Finske futsal reprezentacije. Njegov vratarski kolega Kenneth Rakvaag ponajbolji je igrač Norveške futsal reprezentacije i prvak Norveške s momčadi Vegakamera Tene iz Trondhaima.

Igrački kadar gostiju predvodi kapetan Finske reprezentacije, Pan Autio. U svojoj bogatoj karijeri igrao je dvije godine u Španjolskoj, te u ruskoj Super Ligi, u St. Petersburgu. Trenutno je član finskog prvoligaša GFT iz grada Espoo.

Mikko Kytölä također je igrač Finske reprezentacije koji već drugu sezonu nastupa u talijanskoj drugoj ligi. Dešnjak kojeg odlikuje odličan udarac, a najčešće igra na poziciji bočnog igrača ili pivota. Njegov mlađi brat Jukka Kytölä koji igra na poziciji zadnjeg igrača, član je trenutno vodeće momčadi Finske lige, Kampuksen Dynamo iz grada Jyväskylä. Iz istog kluba dolazi i talentirani 24-ogodišnji Miika Hosio, dešnjak koji igra na poziciji lažnog pivota, a ujedno je i reprezentativac Finske.

Posebno zanimljiv igrač je novopečeni reprezentativac Škotske Richard Horlock. Uskoro hrvatski zet, koji već duže vrijeme živi i radi u Zagrebu baveći se futsalom, a trenutno je trener u mlađim kategorijama našeg Kluba. Univerzalan je igrač, fizički moćan, te taktički izrazito obučen. Morten Ravlo iskusni je norveški reprezentativac odličnog udarca i profinjene taktike. Trenutno nastupa za norveškog futsal prvaka Vegakameratene iz Trondhaima.

Valērijs Čistjakovs jedan je od najnadarenijih mladih igrača Latvije, a za svoju je reprezentaciju debitirao prije mjesec dana u susretu s Engleskom. Član je futsal kluba Raita – New Project iz Rige.
Njegov suigrač iz reprezentacije Igors Avanesovs nastupa za najbolji latvijski futsal klub Nikarsa iz Rige. I na posljetku valja spomenuti Yiannisa Mostriosa, Grka na privremenom radu u sjevernoj Italiji gdje brani boje Futsal Milana. Yiannis je bivši kapetan Grčke futsal reprezentacije, kojeg krasi odlična igra lijevom nogom i koji se najbolje snalazi u ulozi playmakera.

Podsjećamo kako svoje ulaznice za ovaj spektakl po cijeni od 40 kuna možete kupiti u Ilici 37 (KND BBB) svakim radnim danom od 10-20 sati, a subotom od 10-15 sati. Još jednom napominjemo kako će sav prihod od utakmice biti doniran udruzi Sv. Vinka Paulskog iz Vukovara koja pomaže sugrađanima slabijeg imovinskog statusa i obiteljima s više djece.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider