Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vraća se sutra?!

Brojke ne lažu: Otkad nema Modrića, Real manje zabija

Real Madrid nakon dugo je vremena izgubio čelnu poziciju u španjolskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je upisao novi poraz. Ovaj put minimalnih 1:0 u Bilbau jako je razljutilo Carla Ancelottija koji je u posljednja dva kola izgubio čak pet bodova i tako prepustio prvo mjesto zahuktaloj Barceloni. Nešto se mora promijeniti za Real u ovom dijelu sezone, a mnogi kao znak promjene vide povratak Luke Modrića.

Hrvatskog dirigenta zbog ozljede nema već tri i pol mjeseca, a mogao bi se vratiti protiv Schalkea već sutra u Ligi prvaka. Bit će to lagana utakmica za Madriđane, no Luka mora biti spreman za El Clasico 22. ožujka u Barceloni.

Realov čudesan niz pobjeda završio je početkom 2015. godine u Valenciji, a trajao je još tamo od sredine rujna. Veći dio tog niza od 22 pobjede igrao je Modrić, nezamjenjiv kod Ancelottija. Real je u tim utakmicama prosječno postizao 3.16 pogodaka po utakmici, izračunali su statističari. Nakon ozljede Modrića, efikasnost Realovih nogometaša je počela padati.

Otkad Luke nema u sastavu, prosjek Reala su 2.30 pogodaka po utakmici, praktički gol manje. Niti je Luka toliko dijelio asistencije, još manje bušio mreže, ali mnoge su akcije krenule baš od hrvatskog veznjaka koji je glavni igrač momčadi Carla Ancelottija kada se lopta prenosi iz faze obrane u fazu napada.

Naravno da ova brojka nije pala isključivo zbog Modrića, jer forma cijele momčadi je u konstantnom padu, ali sigurno da Luka nedostaje igri Reala. Uostalom, vidjet ćemo hoće li njegov povratak biti talisman Realove završnice sezone. Borba se naslov nije izgubljena, bit će to uzbudljivo proljeće.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider