Košarka
SPORTOVI
Košarka
problemi za perasa

Još jedan Hrvat otpao za Eurobasket zbog ozljede

Nakon Leona Radoševića, i Luka Babić zbog ozljede neće vidjeti Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Eurobasket kreće 5. rujna u četiri europske zemlje. Osim Francuske, Njemačke i Latvije domaćin je i Hrvatska odnosno zagrebačka Arena koja će ugostiti C skupinu. Zbog toga je i ovaj Eurobasket poseban i zbog želimo da na njemu igra najjača moguća hrvatska reprezentacija.

Najviše je drame oko Marija Hezonje kojem njegov novi poslodavac Orlando Magic 'predlaže' da preskoči Eurobasket. No, Dubrovčanin ipak stiže na pripreme 1. kolovoza u Slavonski Brod i nadamo se kako će hrvatski navijači ipak moći gledati Hezonju u zagrebačkoj Areni.

Zbog ozljede na Eurobasketu sigurno neće biti Leona Radoševića koji se spominjao kao mogući izbor Velimira Perasovića. Sada je jasno kako u rosteru neće biti niti Luke Babića iz Cedevite. I on je dobro kotirao kao jedan od kandidata za tzv. tri otvorena mjesta u 12 odabranih.

„Kod Luke Babića stanje ozljede lijevog koljena je nepromijenjeno. Unatoč provedene fizikalne terapije nije došlo do očekivanog poboljšanja, tako da Luka Babić mora nastaviti s terapijom i nažalost neće biti u mogućnosti nastaviti s pripremama za EuroBasket 2015'', rekao je u priopćenju doktor Marinac.

Bojan Bogdanović, Kruno Simon, Roko Ukić, Oliver Lafayette, Dario Šarić, Ante Tomić, Luka Žorić, Damjan Rudež i Mario Hezonja siguran su izbor izbornika Perasovića. Miro Bilan na centarskoj poziciji, kao i Rok Stipčević na bekovskoj trebali bi biti favoriti za otvorena mjesta, ali tu su još i Fran Pilepić, oba Ramljaka, Tomislav Zubčić i mladi Marko Arapović. No, upravo ovaj potonji također ima problema s ozljedom.

''Marko Arapović je zbog ozljede s kojom je došao na pripreme upućen na dodatne preglede u Zagreb, te ćemo nakon dobivenih rezultata moći utvrditi hoće li će nastaviti s pripremama'', stoji u izvještaju liječnika reprezentacije.

Nadamo se kako je problemima s ozljedama kraj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider