Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jesu li iznad kluba?

Još jedan dokaz tko je zapravo glavni u Barci: Ibra jednog nije upoznao...

Barcelona će započeti pripreme za uvijek neugodno gostovanje u San Sebastianu bez Messija i Neymara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da u Barceloni svi nisu jednaki i da neki imaju povlašteni status, potvrđuje i podatak da će samo Lionel Messi i Neymar imati slobodno do 2. siječnja, dok će se svi ostali moraju pojaviti na trening već 30. prosinca, a morat će trenirati i na staru godinu.

Ronaldo - Messi u 2014.: Cristiano je zabio više, ali...

Neymar dobio amoralnu ponudu, Barcelona otvorila pregovore

Naime, Barcelonu već 4. siječnja očekuje vrlo važna ligaška utakmica u San Sebastianu protiv Real Sociedada. Ako Barca „kiksa“ na Anoeti, Real bi mogao napraviti odlučujući prednost koju će biti jako teško dostići do kraja sezone. Stoga je Luis Enrique proglasio opću mobilizaciju, odnosno djelomičnu, jer, eto, za neke očito vrijede neka druga pravila.

Mnogi će reći da je u svakom aspektu života postaje jednaki i „jednakiji“, ljudi s određenim povlasticama, manjim ili većim. Međutim, u Barceloni se trude ostaviti dojam kako su svi njezini nogometaši jednako tretirani, već godinama iz petnih žila demantiraju kako Messi ima povlašten tretman, i kod trenera i kod čelnika kluba. Nije malo onih koji tvrde da je Argentinac zapravo glavni u svlačionici, a da su treneri samo ukrasni dekor, što u Barceloni, dakako, žestoko demantiraju.

Stoga je vrlo zanimljivo službeno objašnjenje Barcelone zbog čega Messi i Neymar imaju duži odmor od ostalih. Na Camp Nou kažu da je razlog Copa America? Kakve to ima veze kada se prvenstvo Južne Amerike održava na ljeto? U Barceloni imaju odgovor pa kažu da će Messi i Neymar imati skraćeni odmor u ljetnim praznicima pa stoga imaju malo duži zimski raspust. Dobro, ali na Copi će nastupiti i Claudio Bravo, Dani Alves i Javier Mascherano, a oni se moraju pojaviti na treningu prije Nove godine. Kako to objasniti? Baš nikako, jer logičnog odgovora nema.

Zna se da je Messi imao povlašten status i za vrijeme Pepa Guardiole, koji je Argentincu dopuštao što drugima ne bi ni u snu. Na tu temu puno je toga kazao Zlatan Ibrahimović. Barcelona se već godinama trudi učiniti svoju najveću zvijezdu sretnom i zadovoljnom, a čini se da se za sličan status izborio i Neymar, na kojem Katalonci grade dugoročnu strategiju i već mu nude produženje ugovora.

Iako neki tvrde kako se takav pristup Barci obija o glavu zadnjih sezona, što zorno pokazuju rezultati kluba, ostatak momčadi se ne izjašnjava, barem zasad, katalonski mediji također šute. Sve će biti OK ako Barcelona slavi na Anoeti, no ako se dogodi „skok na glavu“, nije teško zaključiti da će biti vike i galame. Sigurno će se netko dosjetiti reći kako nitko ne bi smio biti iznad kluba…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider